Etiketter

, , , , , , , , , , ,

Idag fick lilla Chelsea två korta pass.
Jag började med att gå en rastningsrunda med henne ensam, utan Chip. Jag gör det väldigt sällan och ville se hur hon agerade runt mig när hon inte lade allt fokus på Chippen. Det visade sig vara stor skillnad, naturligtvis kan man inse i efterhand. Jag kunde märka en viss osäkerhet på henne i början men det släppte efter en liten stund.
Vi gjorde ett miniupplet i skogen, för första gången, det tyckte hon var skoj såklart men svårt att vänta och fokusera. Vi får kolla av det och prova igen snart.
Sen blev det lite ingångar vid sidan och vändningar på stället framför spegeln. Väldigt svårt för henne att koncentrera sig när där var ”en annan” snygg hund framför henne 😉
Gav henne lite tid så kom hon över det och hon insåg att ingen är snyggare än henne i alla fall 😉
Måste lägga mer fokus på raka sitt!!!
Hon fick testa hoppet idag. Det var andra gången och det gick betydligt bättre än sist. Hon hoppade glatt över, missade inte en enda gång.

Andra passet fick hon efter att Chip hade fått sin runda.
Jag ville testa de nyinköpta bollarna från IKEA. De är tänkta till skiftena i inkallningen.
Inkallning med läggande är vårt nya mission. Hon har betydligt lättare för att stå men vi lyckades ganska bra med ligg idag. För att vara andra gången så är vi nöjda.
Linförigheten tar sig. Klarar av att gå längre stunder och fler svängar med fint fokus.
Som jag har sagt innan JAG ÄLSKAR HENNES ATTITYD i fotgåendet.
image

image

image

Chip blev utsatt för dåligt kastad apport på hoppet.
När apporten kom väldigt nära hindret fixade han det med bravur, lysande. Likaså var det inga problem när den hamnade höger om hindret. Däremot var det svårare när den hamnade på vänster sida om hindret. Här missade han tillbaka hoppet några gånger så det fick vi förstärka och avslutade med några lyckade hopp.
Han fick runda idag också för att träna ställande och läggande. WOW vilka ställande han får till. Dessa vill jag verkligen få in i inkallningen. Hoppas, hoppas!
Läggandena är fortfarande sådär men ändå bättre än innan. Jobba, jobba!
Vittringen avancerade vi lite idag. Har blivit inspirerad av alla fina filmer på FB.
Första blev inte bra men sedan gjorde vi fyra stycken som jag var ganska nöjd med. Detta moment har en verkligen kort bästföredatum så jag får vara lite flitig med den nu innan tävlingarna i början på maj.
Det blev vändningar på stället och stegförflyttningar framför spegeln även med Chip. Tycker att vi börjar få till raka sitt nu, i alla fall fler rätt än fel. Nu ska vi bara få till raka sitt i fria följet också. Det behöver vi ha hjälp med. I övriga delar av fria följet var jag väldigt nöjd. Bra position, bra vänster svängar, bra helt om, kanske skulle vilja ha bättre halter.
Stadegeövningar blev det även idag. Han börjar bli så bra på det nu. Kul!
Vi har mest tränat det i ställandet, mindre i sättandet. Ställandet har han verkligen fattat och han tar verkligen i för att stå kvar. Sättandet är i början på den nya träningen i stadga. Han hade inte samma motstånd och kraft i sittandet men det kommer.
Lade in några ställande i fria följet och dom var raka 🙂 ÄNTLIGEN!
Alltså är vi på rätt väg och det känns så bra. Tipsen från helgkurserna börjar ge resultat!