Etiketter

, , , , , , , , , , , , ,

Verkligen härligt att träna hund i detta underbara vårväder. Mindre blåst idag och det betydde inga långkalsonger. Det tar sig!

Träningsmorgonen började med en instruktörstimme med min rottweiler kille.
Han hade varit iväg på sin tredje tävling i lydn.kl 1 och fått sitt andra 1:a pris.
Roligt när det går bra och skoj när man märker att hundföraren inte är helt nöjd med vissa bitar ändå. För mig tyder det på att man har en ambition att förbättra sig vilket är givande för mig som coach.
Vi jobbade på det som han inte var nöjd med på tävlingen och hittade nycklar för att förbättra detaljerna i dom momenten. Väldigt bra träning idag.

Chelsea var superrolig att träna med idag. På hugget och samtidigt fokuserad, vad mer kan man önska av en gammal valp.
Börjar få till fina sträckor med vinklar och svängar i fria följet. Jag skärper mig i min position och hållning utan att det påverkar den lilla godingen.
Idag började vi med sättande under gång. Det var svårt tyckte hon men några fick vi fram.
Läggande under gång avancerade vi med att jag sprang baklänges, istället för att gå, vilket naturligtvis försvårade det för henne. Ett par riktigt fina fick vi till i alla fall så jag tror inte det är långt borta.

Chip fick ett kort men intensivt pass idag.
Vi införde ”runda” idag, för att få till ställande och läggande i farten utplockat ur inkallningen. Riktigt, riktigt bra ställande fick han till och han tyckte det var riktigt roligt.
Läggandena blev bättre än dom brukar men jag vill ha mer. Vi jobbar vidare.
Tränade fjärr på 5-7 m och den fungerade önskvärt. Kommer att stabilisera upp den på kort avstånd ett tag framöver och se om jag kan få upp stadgan på så sätt.
Fria följet var ungefär lika bra som det brukar. Vi fokuserade på helt om vändningarna och vänstersvängarna i språngmarchen. Dessa kräver mer träning, helt klart. Med extra fokus på det som kommer det att ge sig.
Sen är det mycket träning för mig själv med alla mina konstigheter som jag håller på med utan att jag är helt medveten om det. Men jag tycker det är väldigt roligt att förbättra mig själv eftersom det trots allt är den lätta biten, men som kan göra så stor skillnad.

Nöjd med alla tre passen idag, både mina vovvar och rottweilern.
Hundträning är inspirerande. En riktig feelgood hobby 🙂

DSC_0099_NEF