Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Blir ett summerande inlägg om både gårdagens och dagens träning.

Ett av mina missions med lilla Chelsea är sedan kursen i Danmark att avsocialisera henne.
Lättare sagt än gjort kan man säga men vi får väl se vem som är mest envis…
Gårdagens träning var tänkt att börja med Chelsea men eftersom hon bara var intresserad av allt annat än mig så fick hon in i bilen igen. Alltså Chips tur.

Med Chip tränade jag stannande, och som jag lärt mig inte stående.
Använde mig av hindret, eftersom han kan kommandot hopp men inte runda, och stannade honom på vägen tillbaka mot mig. Fick till några riktigt bra stopp så jag tror att denna metoden kan funka sen får vi bara se om vi kan få in det i inkallningen.
Tränade också stadgan i ståendet. Måste säga att det börjar gå riktigt bra, han har verkligen fattat vad jag är ute efter.
Gjorde två vittringar. Den första letade han lite för länge för min smak men han tog rätt pinne. Den andra vittringen blev riktigt bra. Många pinnar och länge sedan vi gjorde det och ändå riktigt fint utfört.

Efter en stund i bilen var sen Chelsea med på noterna igen.
Fick fina kontaktövningar och en trevlig motivaton. Lite fritt följ, ställande och läggande under gång och mest bus. Det blir lite mycket nytt för henne nu när jag har krympt boxen för hennes får och inte får göra men hon tar det bra tycker jag så vi jobbar vidare på samma sätt.

125
Dagens träning började också med Chelsea men idag var hon på G på direkten. Kanske kom hon ihåg gårdagen.
Vi började med apporten och tränade farten ut och gripandet. Trots lite störning som lockade utanför planen så utförde hon uppgifterna. Tre gånger smet hon till sina lockelser och jag såg det som ett ypperligt tillfälle att träna på att så får man inte göra 😉
Den tydligheten accepterade hon fint och sen valde hon till och med bort lockelserna och valde MIG 🙂
Vi körde fritt följ där jag inte gick och småkikade på henne utan jag fick hjälp med att belöna på rätt ställe. Lotta P och Thomas fick vara mina ögon och det funkade utmärkt, ingen förändring på Chelseas position eller attityd.
Hon fick testa på lite stadgeövning i ligget. Thomas och Lotta gick runt henne och plockade upp gräs från planen, hon hade full koll på dom men hon låg stilla och fint.  Duktig tjej för att vara första gången.
Ställande och läggande under gång både framför mig och vid sidan. SNYGGT!!!
That´s it for today!

Chip fick göra kedja på fyra moment. Dir. apportering, inkallning, zäta och vittring.
Började med att värma upp utanför planen och gjorde en tävlingsmässig ingång.
Första skicket till konen, på dirigerins apporteringen, belönades med en i förväg utlagd boll. Riktigt fint konskick = glad matte 🙂 Nu kunde kedjan börja.
Trots att ingen boll blev utlagd till nästa skick så blev det ett super konskick och hela apporteringen blev riktigt fin.
Inkallningen var nog sämre än den brukar idag om jag sa vara ärlig. Hopplöst fall 😦
Zätat blev både lite si och så. Jag har ju fått eda på att jag går snett och därav snea skifte.
Skiftena var stå, sitt, ligg. Ställandet var bättre än det brukar men fortfarande något snett. Sättandet blev snett för att jag glömde hur jag skulle gå och läggandet blev bra. Inte lätt att lära gamla människor att gå rätt.
vittringen tog han rätt pinne men han gapade över tre stycken först. Inte bra, men rätt ändå.
Som kedja var det en bra kvittorulle. Jag gjorde om zätat och fick till det bra. Inkallningen fick jag till något bättre och vittringen lät jag vara för idag.
Det blev lite stadgeövningar för Chippen också fast i ståendet, riktigt duktig idag. Stoppövningar och läggande i fart samt fritt följ fick lite fokus på slutet och hela passet avslutades med en platsliggning med Faxe.

Mycket nöjd med dagens, och gårdagens pass, och ser att mina älskade hundar gör både stora och små framsteg hela tiden. Detta kan bli hur bra som helst, om matte bara lär sig att gå rätt 😉