Etiketter

, , , , , , , , , ,

Idag blev det dags för första passet efter helgens kurs med Lillemor Edström.
Träningen idag handlade mest om mig och lite mindre om hundarna. Men det blev ju såklart en del momentträning också.

Med Chelsea så testade jag av att gå linförigheten medans jag inte tittade ner på henne.
Jag hade Lotta P som mina granskade ögon idag. Erkänner att det kändes lite läskigt att lyfta blicken, släppa den kontrollen och bara lita på någon annan.
Men det blev bra, tror jag i alla fall, jag såg ju inte själv 😉
Jag har ju jobbat med läggande under gång när jag har backat och hon har sprungit emot mig. Detta funkar lysande så idag ville jag testa om hon kunde göra det vid min sida. Hon klarade det fint. Lite tveksam till en början men efter ett par försök så gick det bra.
Duktig tjej!
Ställande under gång klarar hon både framför och vid sidan men jag skulle vilja att dom blev lite bättre. Jag provade med att bollbelöna bakom henne idag och det tror jag kan vara melodin för henne.

Med Chip gällde samma sak i fria följet, upp med blicken och näsan. Lite lättare med honom eftersom han är betydligt större så honom kan man förnimma vid sidan. Jag hade lite annat att hålla reda på under fria följet också så det blev en träning i kroppskontroll helt enkelt. Faktum är att det blir bättre när jag håller styr på mig själv och verkligen koncentrerar mig på hur jag går och sätter fötterna. Nu ska det bara in i ryggmärgen.
Några inkallningsförsök blev det också. Tyvärr var jag inte riktigt nöjd med någon av dem.
Denna eviga inkallning. Jag måste nog gå tillbaka till att träna den som jag brukar för jag är rädd att om jag krånglar för mycket så kommer den bara att bli sämre.
Zätat var det mest intressanta idag. Jag hade ju tydligen siktet inställt på fel punkt när jag går och därav blir Chip inte paralell. Idag när jag tänkte på var jag hade blicken så blev det betydligt bättre. Ställandet är fortfarande i riskzonen eftersom han gärna tar en litet snesteg efter att han har stannat. Det måste bort!

Härligt att träna när manhar fått lite nya grejor att pilla på. Jag ser fram emot att förändra mig själv som hundförare och det ska bli spännande att se vad det kommer att göra för momenten. Åtminstonde så kommer jag ju inte att få dessa felen med Chelsea.
Undrar vilka jag kommer att få istället?