Etiketter

, , , , , , , , , , , , , ,

Idag blev det träning med Thomas på klubben.
Det hade kommit lite snö men inget som skulle ligga kvar särskilt länge så vi hittade en snöfri plätt och körde på.

Jag började med Chip. Ville be Thomas att kolla om inkallningen funkade som jag ville med en boll i handen och en boll bakom. Tyvärr blev det ingen vidare effekt utan det blev som innan. Tanken var ju såklart att det skulle bli bättre och när det inte blev det så fick vi ju tänka till igen. Vi provade att köra med handtecken på ställandet, ett kraftigt dubbelkommando, och när ställandet blev tillräckligt bra så kastade jag bollen. Efter en hel massa provande fram och tillbaka så kom vi fram till att locka med boll och kasta boll bakom honom var det som funkade bäst. Vad jag behöver just nu är en plan för att banta bort alla dom här extra/dubbelkommandon. Men det ska nog gå.

Vi provade om apporteringen funkade idag. Och idag, på dag 3, så fungerade det precis så som jag vill att det ska fungera. Bra konskick, bra tempo i alla tre sträckorna, bra gripande och bra fasthållande. Körde bara en ingång med apporten idag och den var ok.

Sen var det Thomas och Faxes tur så lilla Chelsea fick vänta till sist idag. Det fanns en tanke bakom det för jag ville se hur hon blev av att få sitta och vänta i bilen. Jag ville att effekten skulle bli att hon taggade igång och blev mer sugen på att vara med mig istället för att låta sig störas ut av allt och inget.
Taggade igång gjorde hon och hon tyckte till och med att det var kul att vara med sin matte. Fast springa, springa, springa är också roligt 🙂

Hon var superladdad och superkul idag. Hon bjöd på en massa fina beteende och bjöd upp på jobb.
Vi körde lite fritt följ och ställande under gång, både framför mig och vid sidan.
Vi testade läggande framför mig medans jag backade, det har vi bara gjort en gång hemma på mattan innan, och det bjöd hon fint på. En av gångerna trodde hon att hon skulle stå men man kunde tydligt se att hon tänkte till och lyssnade på vad jag egentligen sa och utförde korrekt. Duktig tjej som visar prov på fin framtida ordförståelse.
Trots att hon var en galenpanna så klarade hon fint att göra en inkallning. Satt fint kvar och väntade på mitt kommando.

Hon var så härlig som jag älskar när hon är. Hon fungerade bra på att ladda i bilen så det kommer vi att testa igen. Laddad, villig och så härlig som bara min Chelsea kan vara.
EN RIKTIG GLÄDJESPRIDARE!!!