Etiketter

, , , , , , , , , , , , , ,

Nu är det mitt i natten och egentligen fredag istället för torsdag men eftersom jag inte gått och lagt mig så ser jag det som torsdag fortfarande. Så då vet ni vad jag menar när jag säger i morse eller idag 😉

Dagen började med en instruktörstimme med rottweilermannen.
Det blev ganska tydligt idag, när vi inte har träffats på ett tag, att han har skyndat fram och missat en hel del detaljträning. Tror det var en nyttig träning för honom i olika avseende. Nu får man bara hoppas att han tog in och förvaltar det han har och det jag sa.

Sen var det dags för träning med mina egna små älsklingar.
Chelsea fick starta. Vi testade konen idag, det var ett tag sedan sist. Hon kom snabbt på vad jag menade och vi kunde börja där vi slutade. Det är en bra bit kvar där men jag kan se att hon tänker så det knakar och snart kommer hon på hela idén, det är jag säker på.
Sen blev det lite linförighet. Jag vill börja att bygga på längden där. Hon var störd idag av en kajja på plan men trots detta tyckte jag att vi fick till några bra sträckor. Uthålligheten tar sig ändå tycker jag.
Ställande under gång börjar bli bra nu. Stannar fint nästan varje gång. Ännu har jag inte gått ifrån henne, bara ställt mig precis framför, vilket är svårt kan jag märka.
Blev lite kvarsittning och inkallning också. RIKTIGT fina ingångar i inkallningen.
Härliga hund!!

Chip har lite halvvila just nu. Känner att vi behöver en halvpaus igen. Tanken är korta intensiva pass med hög rättprocent och mycket glädje.
Han fick öva på gripande av apporten idag. Det kvittot fick vi ju med oss ifrån Malmö.
Det började med samma ”problem” som på tävlingen. Lek med apporten och dålig fasthållning. Efter ett par skick med påpekande om att ”så vill vi väl inte ha det?” så kom han på hur vi brukar vilja ha det och sen var det klockrent. Härligt att han kom tillbaka så lätt. Detta är ju, eller har varit i alla fall, ett av hans bättre moment så det hoppas vi att vi kommer tillbaka till igen.
Väldigt bra konskick fick vi också till i samband med apportträningen. Hoppas, hoppas att dom kan bli bra och stabila framöver, att jag har hittat nyckeln till dom.
Vi gjorde en fjärr också som blev bra på en gång så då fick det vara bra med det.
Mer träning än så fick inte min prins idag. Kort, intensivt och väldigt roligt 🙂