Etiketter

, , , , , , , , , , , , ,

När man vaknade i morse oh såg att det snöade så gick musten ur mig lite.
Träningslusten som infann sig igår infann sig inte riktigt idag. Men efter en god frukost och lite motivationstänk så kom vi igång.

Chip fick börja träningen idag.
Idag var inkallningen på schemat men vi började med att checka av apporteringen som vi tränade igår.
Samma slarv med apporten kom fram idag. Jag slängde apporten och skickade honom först på konen. Konskicken blev väldigt fina men de tre första gripandena blev slarviga. Jag plockade bort konskicken och lät honom gå på endast apporten. Nu fick han till det och efter ett par gånger kunde jag lägga till konen och fick det att funka med både gripande, fasthållning och ingångar.
Inkallningens fokus låg på skiftena. Jag varierade med att köra handtecken, boll bakom, boll i handen, boll bakom och i handen samt att plocka ut skiftena ur momentet och köra backövningar. Jag tror att variationen här är tvunget för han kopplar på sin förväntan hur snabbt som helst och ”räknar ut” var belöningen/skiftet ska komma.
Vi fick till några bra skifte och det kändes som att boll i handen och bakom var det som funkade bäst, idag i alla fall. Bollen i handen för att han inte ska sacka efter bollen bakom och bollen bakom för att skynda på skiftena. På detta sätt kan jag också variera vilken boll han ska få som belöning. Jag får testa av detta några fler gånger innan jag utvärderar mer.
En aning fritt följ och lite skifte i zätat gjorde vi också, mest som utfyllnad 😉

Lilla C skulle få utöva linförighet och testa sin uthållighet eller snarare tänja på sin uthållighet. Vi kom inte så långt som jag hade planerat för det kom en oväntad klubbkamrat som plockade fram lite spännande attiraljer och något så ovanligt som en hund, dessutom en springerspaniel. Som ni förstår så var det inte jag som hängde upp mig på detta utan det var en liten störningskänslig border collievalp. Alltså vad passar då bättre än störnings/kontaktträning. Så fick det bli och det gick ganska bra tycker jag. Efter en stund var det hela ganska avdramatiserat och vi kunde fortsätta att köra lite linförighet.
Några skick på konen, som faktiskt blev fina. Inte så långt ifrån och inte med väldigt tempo men med glädje så snart trillar nog poletten ner även där.
Ett par ställande under gång som jag börjar bli väldigt nöjd med. Idag gjorde hon ett som inte blev särskilt bra och när belöningen uteblev och ho fick göra om så kunde man tydligt se att hon ansträngde sig mer.

Det var träningen i stort. En busrunda i skogen fick avsluta passet och ett par leriga och nöjda hundar ligger och torkar och vilar ut här hemma nu.
Har en ambition att köra ett minipass med Chelsea här hemma på mattan med apportbocken lite senare ikväll, vi får se om den ambitionen håller.