Etiketter

, , , , , , , , , , ,

Idag fick man en bonusträning kan man ju nästan säga. Enligt SMHI så skulle det vara i princip omöjligt att träna utomhus idag men ännu en gång hade dom fel och det tackar vi för.

Grundplanen dessa veckorna, innan Malmötävlingen, var att träna helhet. Det har jag gjort till stor del men idag kände jag att jag ville frångå det och fokusera på några av våra svagheter.

Idag fick jag lust att traggla vidare på zätat.
Kriterierna för idag var position i framföringen, paralellitet i skiftena, snabbheten i ligg och sitt, vinklarna och upphämtet.
Han hade inga tendenser idag att ligga framför i framförandet, vilket var första gången sedan tävlingen i Kungsör. Jag modellerade med tonläget och om det var det eller något annat som gjorde att han höll sig paralell i ställandet vet jag inte men det funkade idag i alla fall. Några påminnelser i läggandet och sättandet gjorde att vi fick till lite bättre tempo i skiftena där. Vinklarna var fina, vilket mest beror på mig och hur jag går, och det blev inget tjuvande i upphämtena idag heller.
Ganska nöjd med zätat i sin helhet idag. Jag belönade upp skiftena, stadgan, vinklarna och tempot och vi fick en positiv känsla i momentet. Lite rädd för att det ska bli lågt när man har korrigerat några gånger men han visade inget prov på det idag, bara positiv energi.

Ville få till lite bra konskick i apporteringen. Det har varit svårt att träna apportering över huvud taget i vinter pga all snö och igår i Lotushallen så blev det ett riktigt segt konskick.
Detta har vi haft en hel del problem med men det går åt rätt håll men efter igår blev jag påmind att inte luta mig tillbaka utan fortsätta traggla.
Vi fick möjlighet att utnyttja Gunnar som ”TL” så att vi kunde få det så tävlingslikt som möjligt. Vi gjorde ganska många skick med blandad kvalité. Slutligen kom vi på att om Gunnar lade en köttbulle först på konen när han passerade och nästa gång tappade en köttbulle lite obemärkt när han gick förbi så kom både bättre fart och bättre centrering vid konen.
Man behöver ju inte vara ett geni för att räkna ut den varianten men det känns som att jag har provat det mesta och jag vill inte lägga till en massa hjälpmedel som jag sen får problem att plocka bort. Detta känns ändå som ganska ”osynlig” hjälp som blir hyfsat lätt att ta bort.

Chelse fick också en lite träningsrunda.
Hon fick träna ingångar vid sidan men fokus på fart. Några riktigt bra fick vi till, både med fart och position, men det är en bit kvar innan hon förstår att man ska göra det varje gång.
Fotgåendet klarade hon fint idag, känns som att det sitter ganska säkert.
Lite annat smått plock blev det också men dagens höjdpunkt var när hon valde att lyssn apå mig och stanna trots att det var lockande att springa till en annan hund osm gick utanför staketet. Jippi!! Äntligen lite genombrott där 🙂

Det blev inte så mycket för henne idag men jag tänkte att det skulle bli ett pass till i eftermiddag hemma på mattan där jag ska använda mina nyfunna fynd.

002