Etiketter

, , , , , , , , , , , , , ,

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig idag med träningen, tiden räckte inte riktigt till.
Men jag tyckte att det mesta som jag gjorde blev bra. Jag hade Thomas till hjälp idag, alltid bra med ett par ögon till.

Jag började passet med samma moment som jag körde igår.
Vittring, zätat, inkallning och fjärr.
Strul med vittringen idag igen. En del av problemet idag var att vi gjorde den i medvind och att apporterna syntes dåligt. Men visst, det är bara förklaringar på dåligt utfört moment. Tyvärr så är han så väldigt känslig här att jag inte vågar hjälpa honom på något vis, han måste jobba själv. Får träna detta lite hemma på mattan för att få upp självförtroendet igen.
Zätat var betydligt bättre idag. Han var inte paralell i ställandet men annars var jag nöjd. Ska fokusera en del på snabbheten i skiftena, framförallt i sättande och läggande.
Inkallningen gick som den gör mest. Som Thomas sa, ”Inte bättre och inte sämre”. Får vara nöjd med det känner jag. Jobbar naturligtvis vidare för att förbättra men det är som bekant vår akilleshäl, så jag förväntar mig inga under.
I fjärren blev det lite tramp men ingen förflyttning, samma som igår. Körde många skifte i blandad ordning, bra ordförståelse. Fokusera på låsta tassar för att slippa trampet.

Tränade Chelsea lite emellan.
Det blev linförighet med lite längre sträckor än vad vi brukar och det klarar hon fint. Grymt fina sidoförflyttningar till höger.
Vi kikade lite på konen men hon var lite väl nyfiken på vad som hände på andra planen så hon tappade koncentrationen.
Fick till några fina ställande under gång. Dessa funkar bättre på promenaden hemma men dom tar sig även på appelplan.
Trots att hon är så nyfiken på allt som händer runt omkring henne så kunde hon sitta kvar fint. Hon tittar runt men sitter stilla och fint. Känns inte som att stadgan är påverkad av hennes nyfikenhet.
Kommer bli betydligt lättare att träna henne när snön försvinner.

Plockade ut Chip igen och hade tänkt köra resterande moment men tiden blev knapp så det fick räcka med fritt följ.
Väldigt nöjd med detta. Egentligen så var det bara mina högersvängar som blev konstiga och det kom vi på att det var vilket ben jag svängde på som hade betydelse. Blir lite svajigt från min sida om jag inte vänder på rätt ben och det påverkar ju Chip också såklart.

Det är en väldig massa som ska fungera och som man ska tänka på, det kan man konstatera. Ju längre man kommer och ju högre man strävar dessto mer blir det att hålla reda på, såklart. Detta är ju också det som gör det roligt. Man blir liksom aldrig helt färdig, det finns alltid saker att förbättra.
Tack och lov så har man tacksamma hundar att arbeta med. Härliga hundliv!