Etiketter

, , , , , , , , , , , , , ,

Eftermiddagsträning blev det idag och det är inte min starka sida.
Men, jag tog mig dit i alla fall och fick gjort lite nytta. Det viktigaste var att köra genom Chippen.

Han fick en kedja med zäta, vittring, inkallning och fjärr.
Jag gjorde det med uppvärmning utanför plan och gick in med tävlingsmässiga transporter.
I zätat hade han igen en tendens att ligga för långt fram efter första vinkeln. Efter andra vinkeln låg han på lite för mycket. Jag tog honom i halsbandet och bromsade tillbaka honom och gjorde om zätat direkt. Nu gick det bra, duktig kille.
Strul med vittringen också. Kom först in med fel pinne, skickade direkt igen utan någon kommentar och då kom han in med rätt. Den får vi träna mer på i veckan.
Gjorde en ganska bra inkallning idag. Bra skifte men något sämre tempo.
Stabil fjärr idag men med den envetna vridningen. Men vi fick till många skifte och ingen förflyttning. Grannt jobbat!
Gick vidare med en inkallning till där jag hoppade över ställandet och bara gjorde läggandet när han hade fått upp bra fart. Bra läggande trots farten, bollbelöning bakom mig blev det på det.
Avslutade med en vittring till och nu gick det lysande. Så mycket färskvara det momentet är för honom.

Lite delar i varje moment som inte gick helt rätt till till en början men vi löste det efter hand och jag känner mig nöjd med att samma fel kommer fram på träning som jag får på tävling.
Det blir konstruktivträning när man får så klara kvitto på tävling och som man sen kan omvandla på träning. Det blir bra det här.

Lilla Chelsea var så busig idag så det var svårt att få något konstruktivt av henne.
Vi har fortfarande problem med apporten men jag har i ärlighetens namn inte lagt så mycket tid på den heller. Vi får ta tag i det.
Härlig inställning i fria följet och som jag tidigare sagt så älskar jag hennes frambenslyft.
Vi testade av konen lite och det går framåt. I alla fall så länge jag pekar och vi står ganska nära. Hon är så söt, hon skuttar fram 🙂
Ställande under gång börjar hon greppa mer och mer. Hon var på väg att sätta sig en gång men kom på sig själv innan hon hann hela vägen ner. Duktig tjej!
Annars åt hon mest snö och skällde ut Per och hans Messina.

Imorgon blir det morgonträning och då blir det samma kedja som idag till en början och sen blir det hoppet, rutan, dir apportering och fritt följ.
Så får vi se vad vi får för kvitto på det.