Etiketter

, , , , ,

Utvilad och med samlade tankar om hur gårdagens rankingtävling i Kungsör egentligen gick.

Helgen började redan på fredagen på Ekuddens Camping.
Vi var dom första som anledde på eftermiddagen men snart skulle huset vara fullt med trevliga hunförare och hundar.
Vi samlade ihop oss på kvällen och åt en gemensam pizzamiddag. Mycket hundprat blev det, skratt och glada tillrop.
Bra start på helgen!

Tävlingen var uppdelad i två omgångar med hälften av momenten i vardera del.
Ett upplägg som jag tidigare inte provat på och funderade en del över om eller inte det skulle passa Chip. Min första tanke var att det skulle bli problem för honom på eftermiddagen men vid närmre eftertanke så hoppades jag att det skulle passa honom alldeles utmärkt.
Med en titt i backspegeln så kan jag säga att det inte var till hans nackdel.
Vår första halva var bedrövlig och jag fick inte möjlighet att bryta hans sinnesstämning som han kom in i och då kan jag ju bara vara glad att jag inte skulle göra hela programmet.

Första halvan bestod av platsliggning, vittring, hoppet, zätat och dirigerings apportering.
Han lallade runt och struntade blanka f*n i mig. Jag hade ingen kontakt och inget samarbete över huvud taget. Mycket tråkig känsla och väldigt typiskt på just en sån tävling.

Tog mig en funderare på om jag skulle bryta och åka hem.
Drogs mellan två känslor. Den ena var att jag inte skulle vilja gå in med samma känsla och göra andra halvan lika dåligt eller till och med sämre. Den andra känslan sa att nu ville jag verkligen gå in och visa att vi kunde och samtidigt inte låta han komma undan med en dålig runda.
Hade ett litet prat med Lillemor som delade min andra känsla. Hon tyckte samtidigt att jag inte skulle åka hem med fel känsla i kroppen. Disskuterade lite strategi inför andra omgången och även upplägget inför nästa rankingtävling i Malmö om två veckor.
Tack Lillemor för peptalk och din tid.

Andra halvan innehöll sitt i grupp, inkallning, fjärr, fritt följ och rutan.
I uppvärmningen inför denna runda så talade jag tydligt om för Chip att inget annat än jobb stod på chemat, uppstramning önskas tack.
En helt annan motivation i honom tändes och nu kände jag igen honom.
Vi gick in med rätt känsla och lämnade förra rundan bakom oss.
Han gjorde ett väldigt bra avslut på denna tävlingen och det känns toppen att vi kunde vända en så dålig start till en riktigt bra avslutning. Mest nöjd är jag med det fria följet där han verkligen visade prov på att vi har ett samarbete och att vår träning har gett fina resultat.

Helgens kvitto berättar för mig att jag ska lägga om min träning och träna mer tävlingslikt.
Fram till tävlingen i Malmö blir det mycket helhetsträning där vi fokuserar på att när vi jobbar så är det FULL fokus och inget visslande upp i det blå.
Jag har gott mod och nytändning i min hundträning i och med detta. Siktar på nya mål och tänker genomföra det med bravur. Tagga, tagga, tagga!

Tack till alla trevliga människor som jag lärt känna i helgen och tack till Kungsörs Brukshundklubb för väl genomförd tävling!