Etiketter

, , , , , , , , , , , , ,

Jag älskar att börja dagen med hundträning. Idag hade jag den förmånen trots att det var jobbedag. Jag har jobbat i eftermiddag vilket är optimalt tycker jag just av den anledningen.

Fantastiskt väder smittade säkert av sig på träningen för idag kändes det betydligt bättre än för några dagar sedan. Jag hade gårdagens träning i åtanke vilket resulterade i en igenkännande känsla.
Intressant att så lite kan göra sån skillnad.

Idag fick Chip bekänna färg i inkallning, zätat, fria följet, fjärren och vittringen.
Riktigt fin inkallning gjorde han idag. Idag upplevde jag inte att läggandet var sämst utan jag kände att det var ganska jämnt bra. Belönade upp sista sträckan för tempots skull.
Jag började i zätat att bara gå utan att göra några skifte. Kände att jag behöver hitta rätt sätt att gå på. Efter ett par gånger så lade jag på skiftena och hade egentligen största fokuset på hur jag gick men detta till trots blev det riktigt bra skifte, eller kanske tack vare det.
Fria följet flöt på bättre idag men där känns det ändå att jag har tappat peaken som vi låg på för ett tag sedan. Måste hitta tillbaka till den nivån igen. Får gå tillbaka och tänka ut vad det var jag gjorde för att få till det så bra.
Paralell och fin fjärr idag med undantag för ett skifte, stå-ligg, där det blev minimalt med tramp. Känner mig ändå nöjd med den. Här är det också väldigt noga med hur jag ställer upp i starten.
SUPERFIN vittring idag. Så himla glad över det. Bra nosarbete, inga omtag och bra tempo.

Konstaterar att jag är på banan igen och känner mig trygg inför tävlingen i helgen.

Lilla söta valpen Chelsea!
Vi tränade till en början lite på altanen idag. Hade tre vänner som satt där och pratade och jag nyttjade dom som störning genom att dom bara fanns där. Det hade hon inget problem med, hon har jobbigare med saker som händer på avstånd.
I fria följet har vi börjat med stegförflyttningar till höger. Vi har bara testat lite försiktigt men hon har anammat det snabbt. Hennes helt om svängar blir säkrare och tajtare. Vändningar på stället har hon lite svårare för men det är på G.
Ute på plan körde vi lite konskick igen. Idag hade hon verkligen koll på vad det var vi skulle göra, hon bjöd på skicken både med och utan utlagd belöning. Som jag tidigare sagt måste jag hela tiden utveckla detta momentet för hon lär sig väldigt snabbt.
Detta var vad vi hann med idag innan hon tappade fokus på mig och det vi höll på med.
Jag bestämde mig för att hon fick avsluta och sätta sig i bilden.

JAG HAR UNDERBARA HUNDAR OCH JAG ÄLSKAR ATT TRÄNA MED DOM!!!
Det är personligt utvecklande och den känslan är mer än tillfredställande.