Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Konstaterade snabbt när jag kom till klubben idag att det fortfarande var för isigt för att kunna genomträna Chippen.
Ett snabbt beslut fattades att köra till Halmstad Hundarena.
Kände att jag behöver en ordentlig genomträning innan nästa helgs rankingtävling i Kungsör.

Väl framme i Halmstad så valde jag som omväxling att börja med Chip.
Ville ha full energi i inte bara honom utan även i mig själv och samtidigt känna att jag hade den tid som jag behövde till att göra träningen så bra som möjligt.
Chip känner igen stället nu och var härligt taggad när jag tog ut honom ur bilen.

Tanken var att köra momenten i den ordningen som dom kommer att vara i Kungsör.
Ligg i grupp, Vittring, Hoppet, Zätat, Dir app, Sitt i grupp, Inkallning, Fjärr, Ff, Rutan.

Gruppmomenten blev inte vad det kunde varit eftersom vi var ensamma, men platsen fick vi till bra.
Vittringen gick lysande. Han jobbade superfint med nosen och inga omtag.
Hoppet visade sig att han var lite för taggad för så det fick vi göra om en gång. Andra gången blev det så bra som vi ville.
Zätat märkte jag att jag själv felar. Jag måste bli mer noggrann med mina vinklar så att jag inte signaler till honom att vi är ute på promenad. Bra paralellitet i alla fall.
Dirigerings apporteringen var jag nöjd med idag. Mest för att konskicket blev så bra. Han hade några omtag på vägen in så jag gjorde om upptaget och ingången en gång för att få möjlighet att belöna det. Han löste uppgiften till slut.
Inkallningen för dagen var en av dom bättre han har gjort så då är matte nöjd med den akilleshälen.
Fjärren fick han inte till idag på samma sätt som han brukar. Det var några gamla svagheter som poppade upp. Vidringen till höger och trampet med baktassarna. Men vi fick till fina skiften till slut och blev nöjda med det.
Fria följet var segt idag. Tror att det berodde på att det låg så sent i programmet. Jag provade att modellera lite med tempot och hittade lite intressanta tempoväxlingar som väckte honom en aning trots att det började segt. Lite man kan fundera på där.
Rutan sen avslutningsvis. Hans favorit moment. Idag hade jag satt zätats koner alldeles jämte hans givna linje till rutan. Han tittade inte ens på dom utan hade fullt fokus på rutan. Toppenbra! Nästa sak jag ska testa där är att ha koner längre ut för att se om han då förväxlar konerna med konerna i rutan. Testing, testing!

Chelsea fick också en runda i hallen. Även idag hade hon lite problem med speglarna men det gick ändå bättre än förra gången.
Hon fick en genomgång av fria följet. Fin position, paralell och fin, fint med i svängarna och framförallt härlig attityd.
Vi introducerade konen och rutan idag. Bara testade lite men hon var med på noterna.
Stanna kvar klarade hon fint idag. Har inte vågat mig på inkallningen igen, vi kör stadga ett litet tag till.
Fixade en ny apportbock till henne idag. En liten, liten sak som hon faktiskt hade lite lättare för att acceptera. Detta momentet är klurigt för oss men jag har ju tålamod som bara den så vi jobbar på. I slutet av apporteringsträningen så valde hon till och med apporten före sin favorit trasa. Inte illa!

Nu hoppas jag att det har töat lite mer till helgen än vad det hade gjort idag så att vi kan träna på klubben. Nu känns det i alla fall som att jag har genomtränat honom inför tävlingen nästa helg, det känns bra. Kommande träningar ska jag fokusera på detaljerna som tidigare och lägga lite mer tanke bakom hur jag beter mig i tävlingssituation. Det här blir bra!

028