Etiketter

, , , , , , , , ,

Fick möjligheten att låna en liten lokal idag att träna hundarna i.
Den var inte stor så något begränsad var man men det var isfritt 🙂
Det var ganska mycket speglar vilket jag tyckte var toppen men Chelsea däremot tyckte det var mycket underligt.

Lilltjejen fick traggla sitt fria följ, som då blev lite jobbigt tack vare speglarna.
Men vi fick till några raka sträckor och fina svängar.
Provade lite med apporten också. Hon hämtar den fint men har svårt att hålla den så länge att hon kommer runt i fotposition. Att få henne att ta den från handen är inte lätt.
Hon gapar över den, möjligen tar den snabbt och släpper den ganska omedelbart.
Känns som att detta blir en utmaning…
Sitt kvar, fick vi lägga lite krut på idag. Min tanke var inkallning men att sitta kvar behöver man inte då väl…? Ja, vi fick till fin trygg kvarsittning till slut.
Hon är väldigt samarbetsvillig den lilla valpen. Underbar att jobba med 🙂

010

Med Chippen har jag kännt att jag behövt träna mer på vittringen och fasthållningen där. Vi gjorde tre vittringar idag och det blev bara omtag på en av dom. Mycket fint nosarbete, väldigt säker där. Känns bra med vittringen nu.
Testade även av några gripande av den vanliga apporten samt fasthållningen av den. Inga omtag där alls och bara ett dåligt gripande som blev när apporten hamnade ända in till väggen. Det tar sig!
Det blev inte mycket till fritt följ pga att lokalen var så liten men lite hö/vä om halt, helt om halt, fokus och stegförflyttningar checkade vi av. Kanske det är så att jag har tränat lite för mycket hö om halt på sistonde och missat vä om halt.
Det var ju det där om att hålla på alla sina kriterier. Fokus Heidi!
För att kunna köra fjärren på rätt avstånd fick jag gå ut genom en dörr och stega rätt meter i ett annat rum. Ganska intressant att se honom genom en dörröppning och köra fjärren prickfritt. Duktiga Chip.
Chips stora utmaning var inte speglarna utan att mattan luktade väldigt gott.
Var ett ypperligt tillfälle att träna honom på just detta. Fick ett par tillfälle att påpeka för honom att det sysslar vi inte med. Får sällan fram det problemet på träning så det gäller att ta tillfällena i akt.

030
I det stora hela var det en bra, och isfri, träning fast jag hoppas att all is är borta tills på torsdag när jag är ledig igen så att man kan få till lite mer helhet.