Etiketter

, , , , , , ,

En minst sagt isig träning idag som förklarligt nog begränsade oss en hel del.
Hade det inte varit för att båda hundarna var hopplöst övertaggade här hemma så hade jag inte åkt för att träna idag.
Men vi tog oss ut och bort till klubben. Hundarna var glada och taggade.

Lilla skruttan fick en sväng i ingångar i fotposition och lite fritt följ.
Jobbade lite på kontakten och att hon får söka upp mig, att hon får bjuda upp till jobb. Långsamt krymper vi boxen för vad som är ok att sväva iväg på för henne.

Chips fokus idag låg på just fokus. Framförallt i fria följet, i vanlig marsch. Jag har slarvat med det kriteriet men jag märkte idag att han kom ihåg att vi har tränat detta tidigare. Belönade upp honom i starterna och försökte lägga in belöningarna när han minst anade det. Hoppas få upp förväntan där ganska snabbt.
Sen gjorde vi lite ställande under gång. Belönade upp dom med boll bakom honom. Tänkte att jag ska belöna fram förväntan där och sen behöver jag hjälp för att se om det blir bättre. Det kändes bra idag i alla fall.
En inkallning gjorde vi också och i mitt tycke så är det läggandet som behöver bli bättre, först och främst.

Mer träning än så blev det inte på ”isbanan” idag men det känns bra att dom båda fick lite hjärngympa. Nu vilar dom gott här hemma, nöjda hundar.

image