Etiketter

, , , , , , , ,

Var och tränade på klubben i morse tillsammans med Thomas.
Det var MH och skotten är inte det bästa Chip vet…
Hur Chelsea skulle reagera hade jag ingen aning om eftersom vi inte utsatts för det tidigare.
Jag började med att ha Chip i bilen för att han inte skulle påverka Chelsea.
Thomas och jag gick en runda med Faxe och Chelsea för att vi skulle se hur hon reagerade under lek. Härligt nog så brydde hon sig inte det minsta. Skönt!

Sen tränade jag lite med Chip, innan nästa omgång skott.
Vi körde rutan med störning av koner och en väska. Märktes idag att han inte skulle gå på den lätta finten igen 😉
Goa hund! Man såg tydligt att han reflekterade över störningarna men valde rätt.
Provade lite fjärr också med störning bakom. Han reagerar men fullföljer sin uppgift.
Vittringen strulade lite idag och jag har ingen bra förklaring på det. Funderar på om det har med snön att göra. Det blev som det brukar bli när jag inte har tränat det på ett tag men så är ju inte fallet nu. Vi får kolla av den i morgon igen och se.

Tycker han klarar av störningsträningen bra det enda problemet är att vi inte har lagt ner så mycket tid på det som vi borde. Nu fick vi med oss det kvittot på förra tävlingen och det var ju bra så vi kan stärka upp den sidan också.

När vi hade tränat klart med honom så gick Thomas och jag en runda med Faxe och Chip för att kolla av hans skottkänslighet när skotten kommer på avstånd.
Tidigare har han inte klarat av det oavsett avstånd. Hans reaktion har varit som sådan att han har lagt ner. Han har varit i princip okantaktbar och inte gått att flörta med på något vis. Det kom inga skott på rundan så vi gick till brtre planen och kastade boll med honom tills skotten kom. Och till min stora glädje så reagerade han inte alls.
Han jagade boll och kom tillbaka och betedde sig som om ingenting hade hänt.
Det har jag aldrig varit med om förut, med honom. Obeskrivlig glägje 🙂

Chelsea var mest busig idag. Inte konstigt med fyra dagar av minimal stimulans.
Men vi körde lite fritt följ, som gick fint trots störningen från MH:t.
Inkallningarna med henne börjar sitta fint. Hon sitter kvar och väntar på mitt kommando och kommer rakt och fint in. Ingången behöver finslipas men hon har greppat momentet och har härlig attityd.
Jag skulle vilja träna mer på apporteringen men hon tappar så mycket tänder just nu och eftersom hon från början inte är stormförtjust i apportbocken så undviker vi den nu. Vill inte förknippa den med obehag från munnen.
I övrigt handlade det mest om att göra slut på överskottsenergin så vi kan få en mer välplanerad träning i morgon.

Det bästa med dagens träning/urladdning var att ingen av mina hundar reagerade på skotten och det går inte med ord att beskriva hur skönt det känns 🙂 🙂 🙂

005