Etiketter

, , , , , , , ,

Då har det varit träning på klubben. En dagen efter träning med svagheterna färskt i minnet.
Lite för mycket snö på plan för att nöta några detaljer så det fick bli rutskick med ”störande” koner och fjärr med störning bakom.

Jag lade upp banan ganska exakt så som den var igår och fick till samma problem.
Toppen, precis vad vi behövde.
Konstaterade att, precis som igår, så låste han sig alldeles vid fel kon och tappade helt ordförståelsen. Det blir till att plocka orden ur momenten för att stärka upp ordförståelsen och få honom att verkligen söka rutan, eller konen eller vad det nu kan tänkas bli.

När vi väl fick till ett perfekt rutskick trots störningen så gjorde vi en liten ordförståelse träning.
Jag skickade till kon sen till ruta. Från rutan till en annan kon, vid konen körde jag fjärr. Efter det blev den inkallning med läggande från konen.
Tyckte han klarade det fint och ska i fortsättningen lägga manken till och verkligen köra lite sån här träning vid varje pass.

Sen körde vi fjärr med lite störning av Viktoria och Thomas bakom. Det fixade han fint.
Det blev lite stegförflyttningar med plötsligt störning bakom. Första gången hoppade han till och föll ur position men andra gången klarade han det utan problem.
Känns härligt när man får fram ”problemen” på träning och samtidigt lyckas lösa det.

Lilla Chelsea är en härlig hund. Gjorde jättefint fritt följ idag, trots djup snö. Älskar hennes aktivitetsnivå.
Tränade lite på inkallning och kommer alltmer rakt in och idag hade hon väldigt fina ingångar. Gjorde till och med ett par korrekta inkallningar där hon fick sitta kvar, själv, och sen komma på kommando. Löste uppgiften med bravur. Duktiga, härliga valp!

015