Etiketter

, , , ,

Idag hade Oskarström tävlingar i Halmstad Hundarena.
Vi var där och deltog, skönt att tävla inomhus i detta vädret.
Jag hade bestämt att denna tävlingen skulle bli som en träning inför kommande rankingtävlingar. Jag kände ingen press, hade inga krav på presteringar utan ville bara samla in kvitto.

Vi gick in och gjorde en fantastiskt bra tävling men missade tyvärr rutan. Han blev distraherad av koner som stod i blickfånget men hörde till zätat. Bra kvitto!
Jag är inte det minsta orolig i just det momentet, som brukar vara hans bästa, utan det är bara att ta tag i den träningen.

Sittand i grupp  10
Platsliggande  10
Fritt följ  9
Zätat  9
Inkallning  7,5
Rutan  0
Dir. apportering 10
Hopp-apport  10
Vittring  9
Fjärr  10
Summa  261,5

Ett resultat att vara nöjd med. Han höll ihop hela vägen och hade fin motivation genom hela programmet vilket känns superbra för framtiden.
Vad som jag kände kunde varit lite bättre är inkallningen, vår akilleshäl, konskicket till apporteringen, fokuset i zätat och fasthållningen av apporter/vittringspinnen.
Detta är sånt som jag redan har koll på, så inga överraskningar precis.

Det är en månad kvar till tävlingen i Kungsör och då ska jag fokusera på störningsträning i olika former. Koner som står för nära, 😉 , ljud som kommer bakom och annan störning som jag kommer på efter hand.
Samtidigt ska jag fortsätta på den övriga träningen som jag gjort hittills för det känns som att vi har bra flow. Bit för bit närmar vi oss målet *s*

_DSC0454
Fina Chip 🙂