Etiketter

, , , , , , , , , , , , ,

Då har vi varit på klubben och tränat.
Igår var det riktiga vårkänslor och idag hade det kommit ett nytt snötäcke. Visst var det härligt igår, det kan jag inte förneka, men jag gillar detta vädret också. Trots allt så är ju inte vintern över och då blir man bara besviken om man tror att våren är på väg. Lagom mycket snö och en behaglig temperatur, så får det gärna vara vinter.

Med Chelsea blev det inte så mycket träning idag. Haon hade en hel massa energi att göra av med så hon fick några riktiga retriverryck på planen. Fick hälsa på allt och alla idag med obeskrivlig glädje.
Sparsamt med fritt följ och lite störningsträning hann vi mellan rycken.
Konstaterade med Lotta P att det blir lite begränsat, i snön, vad man kan träna med henne så fokus kommer att ligga på grundträning i form av kontaktövningar, störningsträning, öka hennes uthållighet och finslip på det vi har börjat med.
Sen blir det till att lägga lite mer tid på träningen hemma på mattan tills snön försvinner. Det kommer vi med säkerhet att ha igen framöver.

Chip fick en genomkörare i hela elitprogrammet med samma ordning som det kommer att vara på tävlingen nästa helg.
Han har inga som helst problem med att ordningen är omkastad men i just detta fallet känns det som en fördel för oss att första momentet är inkallning.
Han kan bli lite tryckt av inomhusmiljön och då känns det bra att inkallningen, vår akilleshäl, ligger i början medans han är full av energi. Det är så det känns nu i alla fall, det visar sig på lördag om det var rätt eller fel känsla.
Idag var han i alla fall riktigt på hugget och skötte sig fint genom hela programmet. Vissa detaljer finns det såklart att slipa på men helheten var fin.
Till och med Thomas var positiv och tyckte att det var stor skillnad mot tidigare.

Vi har lite att testa av på lördagens tävling. Jag kommer att se det som en träning och en möjlighet att få testa om mina idéer om uppvärmningen stämmer i verkligheten.
Dessutom vill jag se hur mina nya kriterier på zätat och fjärren håller på tävling.
Det är första gången jag tävlar sedan Chelsea kom hem så det är jag också nyfiken på hur det blir.
Veckans träning kommer att innehålla gruppmoment, fjärr, vittring, dir.apportering och zätat.

72926_4606431431247_1413016153_n