Etiketter

, , , , , , , ,

Idag är det eftermiddagsjobb som gäller och det är något som jag har kommit att gilla mycket. Det bästa med det upplägget är att jag hinner träna hundarna på förmiddagen.

Idag var det underbrat väder, faktiskt vårkänslor på  riktigt. Men det är väl så att man ska passa på att njuta för ännu är nog inte vintern över.

Chelsea fick börja träningen idag, som vanligt. Det upplägget är bra eftersom Chip laddar upp i bilen då och är supertaggad när det blir hans tur. Det gillar jag. *s*
Lillan fick träna sig på fria följet med godisbelöningen i högerhanden. Det var andra gången vi gjorde så och det klarade hon galant idag.
Lite apportering fick hon också göra. Den gör vi framsteg med. Hon kommer in hyfsat rakt nu och håller apporten hela vägen fram, lämnar av den till mig innan hon får sin belöning. Att bara ta apporten i munnen sittandes vid min sida, eller framför mig för den delen, är däremot inte lika enkelt. Detta får vi träna på hemma, mycket mer.
Litta sitt kvar fick hon också prova. Här märker jag att ordförståelsen börjar infinna sig så då utökade vi träningen idag med ligg kvar. Mycket svårare tycker Chelsea för hon vill ju visa att hon kan sätta sig upp jättefort. *s*

Chip fick göra inkallning, zäta, fjärr och fritt följ.
Inkallningen är fortfarande bättre än den någonsin har varit men läggandet behöver trimmas mer. Jag tycker att jag är nöjd för övrigt men det är ett ständigt projekt för oss, den där inkallningen.
Zätat fick han göra i sin helhet idag, med koner och alla våra nya kriterier. Han laddade inte på konerna, han var paralell, distinkta skifte och han väntade på mina kommando. Mer kan man väl inte begära och det gör jag inte heller. *s*
Fria följet var hyfsat. Egentligen hade jag bara anmärkningar på språngmarschen. Han har tendens att komma lite för långt fram där men annars får man väl tillägga att höger om halt var fin idag.
Fjärren tar sig! Jag kan nog säga att jag är lite förbluffad och samtidigt lite irriterad på mig själv att jag inte ansträngt mig mer tidigare på denna fronten. Men nu som sagt är vi på G där. Behöver förstärka ordförståelsen lite mer bara eftersom vissa skifte har tränats lite mer än andra men jag har god tro.

Härligt väder, härlig träning med härliga hundar! LYCKLIG!!!

001
Nöjda hundar!