Etiketter

, , , , , , , , , ,

Dagens träning avklarad.
Även idag valde jag att åka ut lite senare än jag brukar för att undvika störning så mycket som möjligt. På förmiddagarna så brukar det alltid vara en massa folk och Chelsea har väldigt svårt att motstå frestelsen av en gratis köttbulle *s*.
Vid 11 tiden är där lagom folktomt för att kunna få ut det bästa av lilla valpen.

Det funkar bättre och bättre med fria följet. Hon engagerar sig och bjuder till självmant, hon förstår värdet av att arbeta med mig och hennes uthållighet blir bitvis bättre. Hennes kontakt var superfin idag och jag bara älskar hennes arbetsenergi 🙂
Hennes apportering idag var lysande. Bra gripande, rakt in och höll apporten hela vägen fram och lämnade av i min hand.
Vi jobbade med ”stanna kvar” i sitt. Jag gick ut i kopplets längd utan problem. Även i ligg har jag börjat få henne att inte sätta sig upp meddetsamma, blir mer och mer stadig där och ordförståelsen kommer lite för varje gång.
HÄRLIGA HUND!!!

Chip fick fortsätta med sakta marsch i fria följet. Mycket bättre idag än igår. Bättre fokus, mindre tendens att ligga på framåt. Tror jag ska testa detta som uppvärmning på nästa tävling.
Höger om halt var också bättre idag, både från marsch och i vändningarna.
Gjorde en vittring. Äntligen en som var bra hela vägen. Bra tempo, säkert nosarbete och inget omtag/tugg på invägen.
Tränade lite på skiftena i zätat. Vill ju nu få honom att vänta på mitt kommando när jag hämtar upp. Började på detta igår och redan idag visste han vad jag ville och försökte verkligen göra rätt, och lyckades nästan helt.
Till och med fjärren var bra idag. Fortfarande gör jag det på ca 5 m och bara ett fåtal skifte i taget. Idag löste han det väldigt fint. Ett skifte med tramp, utan att flytta fram, sen hade han låsta baktassar i alla dom andra skiftena.
Jag gjorde inte mer än så här idag, ville sluta när vi var på topp.
PLÖTSLIGT HÄNDER DET!!!