Etiketter

, , , , , , , ,

Dagens träning.
Chelsea gjorde fin fint fritt följ. Märker nu att det börjar bli stadigare och hon kan gå längre sträckor. Om hon blir störd så hittar hon snabbt tillbaka. Idag hade vi glömt apporten hemma så hon fick apportera sin a absoluta favoritsaker, mina handskar.
Hon kommer in på rakt spår nu och håller fast i princip hela vägen fram, nästan varje gång 😉 Lämnar av fint och byter gärna mot godis eller annan handske. Bra tempo!
Inte ett helt självklart moment med apportbock men med leksaker går det mycket bra. Jag fortsätter här med att variera och leka fram ett intresse för apporteringen.
Vi testade av lite sitt och ligg, med och utan hakan i backen, inne i klubbstugan. Trodde inte att hon skulle fixa den störningen så bra som hon gjorde. Hennes iver att jobba tog över, härligt och se.

Chip fick gå ett relativt långt sakta fritt följ. Märkte att han hittade sin position efter en stunds ”uppvärmning”. Kanske detta är melodin för en uppvärmning innan tävling???
Tränade på skiftena i zätat, fast utan koner. Tyckte att det gick ganska bra. Det är stadgan jag fokuserar på där för tillfället, utan att för den delen släppa på dom andra kriterierna som vi har jobbat upp där, så som paralelliteten.
Lite nytt vill jag också lägga in där. Tidigare har jag inte tagit så hårt på om han har startat själv i upphämtet, bara han inte har tjuvat, men nu skulle jag vilja ha det så att han faktiskt väntar på mitt fot kommando. Självklart förstod han inte riktigt vad jag ville till en början men efter hand så anammade han mina nya kriterier. Vi jobbar på här med paralellitet, stadga och mindre ”tänka själv”.

Mer än så blev det inte idag. Blev väl heller inga stormsteg men det kändes som en viktig träning med viktiga delar. Det blir bra ska ni se 😉

247