Etiketter

, , , , , , , , , ,

Den traditionella lördagstränngen är avklarad i ryslig kyla.
Jag, Lotta P och Thomas i samlad skara körde så gott det gick.

Lilla Chelsea fick göra lite inkallningar, lite fritt följ och apporteringar idag. Lite för kallt för hennes lilla rumpestump att sitta för mycket. Det får bli lite träning här hemma på mattan istället.

Chippen fick börja med dirigeringapportering där jag ville ha fokus på konskicken. I inomhusmiljö blir dom inte helt raka utan som en båge ut åt vänster. Men idag var vi ju ute och då fick jag inte till dom problemen. Raka fina konskick i bra tempo dessutom, ja inte mycke att tillägga där mer än att nästa gång jag är inne så vet jag vad jag behöver träna.
Gripandet av apporten däremot är något som jag mycket väl kan träna i snön för det var svårt tyckte han. Att hålla fast apporten har ju varit ett annat ”problem” som vi har tränat extra på och det blev ju inte lättare idag med saliv och snö på som fryser till is.
Jaja, då vet vi vad vi har att jobba med där.

Sen fick han göra ett fritt följ under lupp.
Det blev påbackning på höger om halt och vänster om i vändningar på stället. Annars bra fokus tyckte jag. Lite vingligt blev det på sina ställe men inte heller helt lätt att gå ordentligt i snön så om det var jag eller han som trampade avigt är svårt att säga. Mycket trevliga helt om svängar hade vi i alla fall, alltid något.

En helt lysande dirigeringsapporetring fick han till idag. Ska jag vara något kritisk så gjorde han ett omtag på invägen och det vill jag ju inte egentligen men ett superfint nosarbete var det så det väljer jag att fokusera på idag.

Fjärren ska jag lägga en hel massa krut på framöver. P.g.a att jag förmodligen har felbelönat där så har han ”glömt” att tassarna inte får lyftas. Idag hade jag en kompis vid varje sida som höll koll på vars en tass. Vi fick till ett par riktigt bra skifte men det märktes tydligt att han blev stressad och frustrerad när det blev fel för många gånger.
Ny plan där! Stå på ca 5 m avstånd och bara köra ett par tre skifte, belöna om dom blir bra och bryta om det blir tokigt. Kortare pass med just detta och med min tydlighet få honom att förstå vad jag menar och bygga upp hans självförtroende igen.

Som alltid en bra träning med många kvitto, nya tag i morgon. FOKUS!!!

_DSC0377

_DSC0393