Etiketter

, , , , , , , ,

Då är arbetsveckan äntligen slut och det firade jag med träning i Halmstad Hundarena.
Det blev inte en av mina mest strukturerade träningar men så får det bli när Chippen har vilat i 4 dagar.

Något övertänd började vi med fritt följ.
Het som en klotgrill så ljudade han i starten men det lade sig ganska snabbt.
Med det heta kommer ett galet bra fokus. Man får en sak och förlorar en annan. Livet på en pinne.

Körde lite zätaskifte utan konerna. Första skiftena i ställandet blev aningen snea men efter några upprepningar så var han paralell. Sättandena var paralella och läggade gjorde jag inte.

Testade av lite fjärr med all störning och det gjorde han tillfredställande. Tänkte själv en gång från stå till sitt men annars fint.

Idag fixade han inkallningen bra. Bra tempo, till skillnad från förra gången, och bra skifte. Det lönar sig att träna uppenbarligen.

Hoppapport gjorde vi två gånger, ett med omtag på apporten och ett utan, hmm…

Konskicken tenderar att bli i båge när jag kör dom inomhus, mycket märkligt. Får lägga extra fokus på raka konskick fram tills tävlingen. Tror inte det blir fler inomhusträningar innan tävlingen men vi får göra vårt bästa för att överträna konskicken utomhus.

Blev en platsliggning också tillsammans med en annan hund. Låg som en klocka och det får han gärna fortsätta med framöver.

Har ganska bra känsla inför tävlingssäsongen som sätter igång den 9/2.

Chelsea fick också en liten träningsstund.
Med henne körde jag kontaktövningar, fritt följ och apportering. Hon fick även bjuda på lite beteende och passivitetsträna.
Duktig som alltid och idag var inte berörd av att dom andra hundarna skällde, agilityhinderna som larmade var ganska äckliga fortfarande tyckte hon. Men det tar sig!

_DSC0452

Gott att få träna inomhus i detta underbara snöväder men i morgon blir det klubben igen 🙂