Etiketter

, , , , , , , , , , ,

Har varit i Halmstad på Hundarenan och tränat med hundarna idag.
Philippa var också där men dock träningsklar när vi kom, alltså redo att assistera mig 😉
Mamma följde med och miljötränade sin valp och fick agera publik. Störning behövdes inte då det fanns gott om sån i övrigt.

Jag började med att ta in Chelsea. Var ganska nyfiken på att se hur hon tog det idag eftersom hon var mer eller mindre i chock förra gången vi var där.
Vi hade turen med oss idag och det var inga agilityhundar där. Alltså inget skällande och slamrande från hinderna och då klarade lilltösen det riktigt bra. Inte alls berörd men lite störd av allt annat roligt som hände runt omkring.

Trots störningen fick vi igenom lite träning. Hon gick fint fritt följ och vi tog en liten stund med kontaktövningar som hon klarade bra. Igår var första gången som hon började bjuda på beteende och det gjorde hon även idag med nya miljön och mycket störning. Duktig valp!

Chip sen då.
Philippa hjälpte mig att kommendera runt mig i hela elitprogrammet.
Det är första gånge som jag länkar sedan jag satte igång honom efter ”vilan”.
Jag tycker att han skötte sig riktigt bra.

Med en knapp uppvärmning så var han något övertaggad och lite störningskänslig till en början.
Bra kvitto på hur jag ska värma upp honom inför tävlingen där om några veckor.
Han var lite ofokuserad i språngmarsch, annars gick fria följet fint.
I zätat så satte han sig lite snett men inget trampande med tassarna. Bra paralellitet i de andra skiftena.
Inkallningen var helt ok. Ska man påpeka något där så skulle det i så fall vara tempot.
Rutan skötte han med bravur. Konskicket var precis intill ett annat ekipage och rutskicket bleb mellan två andra som tränade ff. Inte alls störd av detta och hade ett mycket bra tempo. Bra centrering i rutan och full spruta på inkallningen men ändå en riktigt fin anslutning.
Dirigeringsapporteringen gjorde vi mot läktaren. Apporterna låg 1½ m ifrån ”publiken” och trots hundar och människor precis intill hade han fin fart hela vägen fram och ett riktigt bra gripande.
Tyvärr ett litet omtag sista biten in, en domare hade dömt tugg.
Hoppet var inte mycket att klaga på. Bra över, bra gripande men även här ett omtag, om än mindre.
I vittringen fick han lite problem men han löste det fint. Letade länge och väl men utan att röra dom andra pinnarna. Tog rätt pinne inom tiden och nöjd matte som ser utvecklingen i problemlösningen.
Fjären är ett bra tänka själv moment tycker Chippen. Vi fick göra om en gång och sen försvårade vi med fler skifte och ett ihärdigt viftande från Philippa. Han löste så småningom även detta moment.

Summa sumarum ett bra träning med båda hundarna. Många bra kvitto med Chip och en nöjd matte. Philippa tyckte att vi hade gjort framsteg och då tyckte jag ändå att han idag presterade på sin lägsta nivå. Det tar sig sa….

När vi skulle lämna av mamma så körde vi in om djuraffären i Båstad och fixade en ny fin säng till Chelsea. Hon måste ha nåt mysigt att ligga i när vi tar bort hennes koja i sovrummet.

541787_4435074107421_1567251148_n