Etiketter

, , , , ,

Då är det på allvar slut på latdagarna för denna gången. Imorgon sätter det igång som vanligt igen med jobb och rutiner. Elias har ytterligare en dag innan det blir skolstart men sen ska vi väl fasa in oss i verkligheten så smått.

Något som inte legat på latsidan är hundträningen.
Tycker att träningen med Chip går från klarhet till klarhet.
Han har haft en halvvila i ca 1 månad från det att vi fick hem Chelsea. Jag kände att vi båda behövde lite paus i allvaret. I samråd med Mona Kjernholm så ställde jag inte av honom helt men det blev lite färre pass och väldigt korta kravlösa pass.
Nu är det ca 3 veckor sedan jag satte igång som vanligt igen och det verkar som att vilan gjorde susen. Det i kombination med konkurrensen från lilltjejen har skapat en gnista i honom som jag inte kan vara annat än glad över, hoppas det håller i sig.

Första tävlingen för detta året är om en månad och då hoppas jag att han är i full gång igen och håller han detta som han startat med nu så ser det lovande ut.
Känslan när man hittar ett flow och träningen tar en säkert framåt steg för steg… obeskrivligt *s*.
Det har funnits stunder när jag har funderat på om vi kanske nått vår topp, att vi kanske ska vara nöjda som kommit såhär långt. Det är ju trots allt min första tävlingshund och jag tycker själv att jag kommit längre än vad jag vågade hoppas på.
Jag har hela tiden haft höga mål och självklart är det också dom som tagit oss dit vi är idag men jag ska fortsätta med mina höga mål och fortsätta klättra vidare för idag vet jag att vi har inte nått vårt max.

Chelsea är också en fröjd att träna med. Även här går det framåt för varje gång.
Det är inspirerande att träna valp, verkligen givande.
Idag har hon fått en träningsrunda på klubbenn och sen en lite längre runda på eftermiddagen.
Efter det åkte vi och handlade och då fick hon vara själv hemma, med Chip förstås. Vi testade att inte stänga in henne i buren idag, kändes modigt men det visade sig gå bra.
En trött liten loppa har vi haft ikväll och i morgon ska hon leka med sina valpkompisar så det blir förmodligen en lika trött valp jag hämtar i morgon kväll.

Snart dags för sängen. Sov gott alla vänner!