Etiketter

, , , , , , , , ,

Som sig brukar så blev det morgonträning med Lotta P idag på klubben. Det hör helgen till och det kan jag längta till hela veckan. Verkligen värdefullt att träna med någon som känner ens träning väl.

Vi började med att träna Chelsea, filmbevis kommer nedan.
Hon är söt lilla vännen. Hon har så många egenskaper som jag väljer att se som goda allihop.
Träningen går framåt med det mesta och jag älskar utvecklingen i varje steg.

Efter att Lotta sen hade kört Roxy så blev det gruppmoment för dom stora.
Det var alldeles för länge sedan jag körde igenom dessa men turligt nog märktes det inte på Chip. Tryggt och stabilt, med vissa små defekter som dyker upp när jag kommer tillbaka.
Det blir till att köra stadgeövningar här som betonar att stillheten gäller genom hela momentet.

Chip fick köra det sedvanliga fria följet. Jag själv tycker att det har blivit så mycket bättre. Det känns stabilt, tryggt och bra helt enkelt.
Även Lottas kritiska ögon höll med mig och även om känslan är viktigast så är det ju också roligt om det ser bra ut.
Ska fortsätta jobba på kontakten, med positionen är jag mer än nöjd med. Det känns som att han äntligen har vuxit i sin långa, stora kropp. Det har lätt kunnat bli lite vingligt och svajjigt innan men nu känns han mycket ”fastare” i sin position. Kul!!

Vi gav oss på hoppet också idag, det var länge sedan.
Fortfarande har han en tendens till att slarva lite och nuddar i lite då och då, annars är han väldigt säker i hoppet. Testade av med lite snea kast och det löser han säkert och fint. Bra gripande och bra tempo.

Fjärren har varit lite knackig ett tag men idag skötte han sig. Jag körde på ca 5m och bara några få skifte, ville ge mig när det faktiskt blev bra.

Lotta ville att vi skulle kolla av skiftena i zätat eftersom det inte gick bra sist vi tränade ihop.
Riktigt bra ställande och läggande hade han idag men i sättandet så flyttar han ena framtassen när jag går runt honom. Mer fokus på detta helt enkelt och jag kommer även här att lägga in stadgeövningar för att förstärka vikten av att sitta still.

Så på vissa punkter säger jag ”Skärpning Heidi!!” men i det stora hela MYCKET NÖJD!!!