Etiketter

, , , , , , , , ,

Väldigt nöjd med dagens träning på klubben.

Med Chip körde jag dirigeringsapportering, ställande och sättande under gång, fritt följ och fjärr.
I dirigeringsapporteringen har vi haft problem med konskicken och fasthållningen av apporten.
Därav har jag kört mycket konskick i olika situationer. Mot vägg, mot personer och mot apporter utan att få apportera. Jag har också kört det med att jag har kastat ut apporten, sen har han fått springa till kon och minsta antydan till stopp där har belönats med att få hämta apporten. Det sistnämnda har taggat igång honom och fått honom att ”glömma” det negativa med konen.
Att tillägga är att konskicket till rutan funkar mycket bättre.
Fasthållningen har jag fått till genom att belöna farten in med apporten, svårare var inte det *s*.
Hur som helst var jag väldigt nöjd med dagens konskick och apportering. Kanske har vi hittat knuten.

Ställande och sättande under gång har jag plockat ut ur zätat för att han inte ska hänga kvar i momentet utan vi ska fokusera på skiftena. Jag har jobbat på paralelliteten och när jag har fått igenom det har jag missat lite andra detaljer så som stadga t.ex.
Sist vi tränade så blev jag varse att han slarvar och gör onödiga förflyttningar med tassarna, små men ändå. Idag körde jag med speglarnas hjälp och då var han stabil igen. Kanske bara behövde påminnas, både han och jag.

Det fria följet har funkat bra sedan länge nu men jag tycker hela tiden att det är lätt att missa vissa kriterier. Har man full koll på den ena så smyger det andra sig in. Nu måste jag jobba bak honom lite i position och fortsätta med hans kontakt. Sakta marsch behöver vi lägga lite mer vikt vid också. Jag ser inga problem i detta momentet men det är mycket småfix. I och för sig gör det inget, jag gillar fria följet och tycker det är kul att träna.

Sist men inte minst då fjärren. Den eviga fjärren. Den är bra men inte så att jag känner mig tillräckligt nöjd. Han har haft en tendens att vrida sig till höger lite där, och ibland mycket. Det har vi jobbar hårt på och det har blivit klart bättre men samma här, fokus på ett ”problem” så kryper det in ett annat. Nu har han blivit ostadig i skiftet stå-ligg. Jobba, jobba!

Men en innehållsrik träning med mycket bra kvitto, både på resultat och mål.

Chelsea det lilla grynet sen då.
Vi jobbar med det som så småningom ska bli ett fritt följ. Ingångarna börjar komma självmant och hon följer fint i korta sträckor. Idag lade jag in två svängar och det funkade utmärkt. Mest blir det starter och några korta raksträckor. Hon håller fin position och fin kontakt.
Hon fick apportera också idag. Idag kom hon hela vägen fram till mig med apporten hon till och med lämnade den i handen på mig en gång.
Lite inkallning testade vi också när det fanns annan störning som hon var sugen på att välja men hon kom fint med full fart till sin mycket nöjda matte.

Söta valp! Hon är så rolig att träna med. Positiv, arbetsvillig, lättlärd och lätt att korrigera.
Sätt nu inte i halsen när jag skriver korrigera. Begreppet är relativt och jag är väldigt mild mot henne, bara visar rätt och gör om.

I morgon blir det Jul Kul med Hund för Elias och Chippen. Dom ska få testa att lära sig lite trix med hundarna. Det blir säkert superkul! 🙂