Etiketter

, , , ,

Tränade Chippen idag, i snön.
Vi körde konskick mot väggen igen och idag gick det bättre tyckte jag.

Fast vi började hela träningen med fritt följ och jag var riktigt, riktigt nöjd.
När jag sen skulle avsluta träningen med det samma så var jag inte lika nöjd.
Vad fick jag då för kvitto på det?
Ja, när han är pigg och inte dämpad av andra moment så blir det bäst. När man har kört några moment så tappar han det yttersta tagget. Kanske inte helt konstigt men jag får klura på hur jag ska komma till rätta med det. Blir nog lite länkning och uthållighetsträning med fokus på engagemanget i fria följet. Samtidigt bara jobba vidare på vårt ”nya” sätt i momentet.
Turligt nog ligger ju oftast fria följet i början på programmen och om han då går som han gjorde i första passet idag, då är jag mer än nöjd.

Övrig träning idag bestod mest av lite plock. Inkallning, stegförflyttningar, vändningar, ingångar, störningsträning och uppbackning av ”lillasyster”.

Funderar på om jag ska köra till Halmstad och träna i morgon kväll. Halmstad Hundarena har öppen träning där på fredagarna och han behöver inomhusträning. Ja, vi får se.