Etiketter

, ,

Blev ingen träning på klubben för oss idag men lilla Chelsea har blivit tränad i livets hårda skola.

Vi träffade en granne med sin Zlatan, korsning papillon/chihuahua.
Passade ju utmärkt för Chelsea att leka med, perfekt storlek.
Chip var kopplad och fick titta på, underhållen av Elias.

Efter en liten stund dök det upp två andra hundar. Min granne kallade in Zlatan och jag var på väg för att ta upp Chelsea. Jag hör att grannen frågar den ena hundägaren om det inte var hans hund som hade kaxat sig mot hennes vid ett tidigare tillfälle. Han svarar svävande att han inte kommer ihåg något sånt.
Allt medans detta händer står jag med ryggen emot för att försöka komma till Chelsea så att jag kan ta upp henne. Plötsligt hör jag ett jä*la liv och vänder mig om då har den svävande hundägaren, som jag hädanefter kommer att kalla idioten, släppt fram sin hund till Chip och dom flyger naturligtvis ihop.
Idioten står med fullt utsläppt flexikoppel och bara glor medans dom slåss. Varpå jag skriker åt honom att ta in sin hundjä*el. Han påstår att han försöker, vilket han inte alls gör utan han bara kollar på. Jag ifrågasätter hur dum i huvudet man får bli egentligen.

Mitt i detta tumult så blir naturligtvis Chelsea livrädd och eftersom jag aldrig hann plocka upp henne så tar hon till flykten. När jag vänder mig om efter henne så är hon borta. För ett ögonblick vet jag inte var jag ska börja leta men tack vare snön så hittar jag fort hennes spår och springer efter. Jag ser henne springa hemåt mot gatorna som vi måste korsa. Hon är ca 75 m från mig och att lägga benen på ryggen i tunga känger i en hal trappa med dålig kondis kräver sin kvinna.
Jag kom ifatt henne och fick tag på henne precis när hon kommit fram till första gatan.

Med hjärtat i halsgropen och adrenalinet på högsta nivå stolpar jag tillbaka till utgångspunkten. Chip och Elias hade stannat med grannen som berättade att Idioten hade skrattat innan han gick därifrån.

Man kan ju fråga sig vad det var som var roligt. Var det att våra hundar började slåss eller var det att jag blev förbannad eller var det kanske att min valp blev livrädd och stack för livet som kunde blivit det sista hon gjorde?
Jag kan inte hitta en enda sak i denna händelse som var det minsta roligt. Jag tror inte heller att han kommer att tycka det är särskilt roligt nästa gång jag träffar på den jä*la idioten.

Chelsea och Zlatan fick avsluta med att leka igen så vi skapade en bra minnesbild, i alla fall för henne, men jag glömmer aldrig. En dag träffar jag honom igen!

Lite fina bilder fick jag innan tumultet satte igång.

028

003

005

023

004

022