Etiketter

, , , , , , , ,

Dagen träning reflekterade tillbaka på träningen för Mona.
Jag började med några läggande i fart och fokuserade på att få  in rätt tryck i läggandena.
Därefter plockade jag in det i en inkallning med belöningen bakom. Körde även belöning bakom i ställandet för att jobba bort dom två små men onödiga stegen han tar där.
Svårt att utvärdera dag 1 men jag fortsätter med detta tänk och varierar mig med mina andra idéer som jag jobbat med tidigare i inkallningen.
Från att ha varit urdålig är den nu bra och nu vill vi höja den ytterligare ett snäpp till lysande.

Jag testade också att köra konskick med konen framför en vägg, liksom träningen med rutan.
När vi tränade inomhus så blev konskicken sega och med för mycket ”kan själv”. Det är ju svårt att få till en inomhuskänsla ute men jag tänkte att om han kan springa fort mot en vägg så har jag nog vunnit lite.
Detta är något som vi ska fortsätta träna på både med rutan och konen.

Gjorde ett zäta och lite frittfölj, bara för att. Zätat var riktigt bra idag och fria följet följer planen. Hög förväntan med rätt aktivitetsnivå. Ställandena börjar äntligen bli parallella *s*.

Sen var det ju det här med att hålla fast apporten. Vi körde med att ha högre förväntan på belöning när han kommer in med apporten och det hjälper.

Ja, det var ju lätt åtgärdat kan man ju tycka… Det svåra i hundträning, tycker jag, är att hålla koll på alla detaljer och alla kriterier. Egentligen vet man vad man behöver förbättra och hur man vill att det slutligen ska se ut men det är så lätt att man missar det ena för det andra. Då är det bra att ta en lektion eller ha en träningsgrupp som kan se det som du själv för tillfället missar.
Glöm inte att det är kvittona som ger dig möjlighet att bli bättre.

027