Etiketter

, , , , ,

… det är vad träningen handlar om.

När Chip är som han var idag på träningen så blir man glad i hela kroppen och skulle kunna träna hur länge som helst.
Nu har jag ju en period av  lite mindre träning för att vi båda behöver det men idag kändes det inte så. Eller så är det kanske precis därför han är extra positiv.
Kanske ska hålla denna linjen hela tiden för att hålla honom extra taggad. Tror att det löser sig själv jättebra när lilla valpen kommer.

Idag körde vi lite stegförflyttningar där jag testade lite nya sätt att gå på. Tror att jag kom på ett sätt för att hjälpa honom att hålla paralelliteten. Kändes jättebra.
Gjorde lite ingångar också där han fick jobba mycket med bakdelen. Speglar är toppen.

Tränade läggande i fart och nu tycker jag att även dom tar sig, sakta men säkert.
Snart kanske jag kan få till en hel inkallning som jag faktiskt är nöjd med.
Gjorde ett läggande under inkallning, fast utan ställandet för att minska hans självständighet, och det varhelt ok. Detta moment kräver otrolig variation för att inte få hans ”kan själv”.

Testade av hoppet idag med träapport. Ville träna gripande och befästa dom, vilket brukar bli bra i hoppet, så även idag. Tyvärr så slarvar han lätt i hopet så att han slår i. Träna mer på det.

Tragglade lite fjärr också. Idag funkade det utan att han flyttade höger baktass och i och med det så vrider han inte sig heller. Känns som att det är mycket träning kvar där men ska man gripa efter halmstrå så kunde jag vara nöjd idag.

I fria följet idag så hade vi jättefin kontakt och han var inte alls så störningskänslig som han brukar. För första gången idag så tränade vi på vårt ”nya” sätt även i språngmarsch. Det har inte alls funkat tidigare så jag har låtit det vara och istället lagt fokus på vanlig och sakta marsch.
Dags att trappa upp kriterierna här lite nu och idag visade han att han var redo för det.