Etiketter

, , , , ,

Tränade med Lotta P idag.
Chip hade lite mer motivation till att jobba idag men fortfarande mer ben än huvud *s*

Gjorde några inkallningar där jag blandade raka med dom med ställande och testade även med läggande. Ställandet i inkallningen har blivit riktigt braoch läggandet börjar arta sig.
Jag har plockat ur läggandet ur momentet och bara tränat det vid sidan av. Idag var första gången på länge som jag lade in det i inkallningen. Kände mig ganska nöjd.
Jag återgår till att träna det vid sidan av ett tag till innan jag provar igen i momentet.

Sedan en ganska lång tid har jag lagt om träningen i det fria följet och det har gett resultat men det måste fortfarande bli bättre. Jag har som en del av förändringen lagt in ett höre tempo för att hitta en bättre aktivitetsnivå. Tanken från början var att jag så småningom skulle återgå till ”normalt” tempo och det provade vi idag.
Resultatet tyckte jag blev att han hade lättare för att hålla fokus och han behöll fortfarande rätt aktivitetsnivå.

Testade av lite fjärr också men lade inte så stor vikt på det idag. Jag vet att jag måste lägga mer fokus på det och jag vet vad vi ska göra. Vi tar tag i det efterhand.
Blev några rutskick idag också fast idag hade vi rutan mitt på plan. Den är ju som bekant hans absoluta favorit så jag vill vara försiktig med väggen så att vi inte sabbar momentet.

Lade en del tid på att se till att aktivitetsnivån håller i sig även i dom moment där jag lämnar honom liggande. Han slappnar av lite där och tar sig gärna en snusning. Detta blir ganska hög prioritet framöver.

Över lag en bra träning idag. Härlig aktivitetsnivå och motivation. Jag älskar den hunden 🙂