Etiketter

, , , , , ,

Då var dagens träning avklarad.
Han har haft lite paus i veckan eftersom jag har jobbat så mycket i dagarna 4.
Som det vanligen blir när han har pausat några dagar så är han lite väl uppspelt och fokus hamnar inte riktigt på rätt ställe.
Idag funkade springmomenten bäst. Tappade motivationen i fria följet och sidoförflyttningarna som han annars är supertaggad i blev ganska platta idag.

Så vi lade fokus på springmomenten helt enkelt.
Vi tränade på att skicka till rutan när den var uppsatt mot en vägg. När vi tränade för Mona sist fick vi insikten om att väggen bromsar honom innan rutan.
Det blev några skick innan han förstod vad jag ville få fram. Jag gjorde först några vänster skick och fick fram ett par bra skick. När jag sen bytte och gjorde höger skick så blev det lite att börja om  men det gick snabbare att få fram rätt beteende. Kände mig nöjd med dagens övning så målet är att fortsätta i samma anda, igen och igen tills det inte är något konstigt.

Till skillnad från ett vanligt träningspass så var han väldigt motiverad i zätat. Jag har ju i och för sig jobbat hårt på att öka förväntan där och idag fick jag känslan av att vi är på rätt väg där också.

Imorgon är en annan dag. Då tar vi tag i saken igen och har förhoppningsvis en mer avsprallad hund så vi kan köra mer än fartmoment.
Nu latar vi oss ett tag och njuter av den lediga dagen.