Etiketter

, , , , , , ,

Helt slut och alldeles rödblossig i ansiktet.

Idag har det varit hund för hela slanten.
Började förmiddagen med egen träning på klubben.
Idag tog jag fasta på gårdagens kvitto och körde kedja med zäta, rak inkallning och vittring.
Det gick betydligt bättre idag. Mycket bättre fokus.

Zätat var bättre än det brukar. Paralell i alla skifte, med en liten halvhalts hjälp på ställandet. Sättandet har faktiskt blivit bra, trygg i det skiftet nu till skillnad från tidigare, och bra läggande.
Rak inkallning med en viss förväntan de första meterna men sen gick det som tåget resten av sträckan.
I vittringen var jag väldigt nöjd med nosarbetet. Jag lade pinnen bakom den traditionella raden men det fixade han lätt som en plätt. Tyvärr hade han lite tugg på invägen, med betoning på lite men ändå.
Tränade några gripande och fasthållande efter vittringen och fick till ett bra belöningstillfälle.

Vi körde även lite träning i fjärren. Han har inte samma problem med att han vrider sig längre så dä jobbar jag på med att befästa det. Han har däremot en liten förflyttning fram från stå till sitt.
Jobbar vidare på det.

Har plockat ut läggandet, i inkallningen, från momentet och kör det när han springer runt mig. Tycker där att jag har fått till några ganska bra läggande. Idag fick vi till och med till några med tryck i. Känns ändå som att det är lång väg kvar tills jag kan plocka in det i inkallningen men jag är kanske ändå på rätt väg.

Fick till ett riktigt bra fritt följ idag också. Körde ett på 4 min som jag bara hade ett fåtal anmärkningar på. Trängde i en vä sväng i språng, kom lite långt fram i en raksträcka i vanlig marsch och tappade kontakten några få gånger. I helheten var jag nöjd.

Lade lite extra krut på ingångar också idag. Fick till bra bakdelskontroll och han till och med hoppade in med rumpan ett par gånger, utan att dunka i mitt ben. Nöjd!

Efter min träning idag var jag behjälplig vid klubbens söktävling. Intressant att få vara med och se eftersom detta inte är vår gren. Lärorikt!
Dessutom blev det lite skotträning för Chippen. Han fick sitta i bilen med musik på och det gick faktiskt bra. Känns skönt att han klarar det bättre och bättre även om det kanske aldrig blir helt bra. Åtminstonde släpper han det väldigt mycket snabbare nu för tiden.

Väl klara med detta så körde jag hem och hämtade Elias för han skulle på Ung med hund.
En riktig heldag med hunderiet.
Och som avslutning på en härlig dag så backade jag in i en bil på parkeringen när vi skulle hem 😦
Som tur var så blev det inget på den andra bilen men min är inte så vacker på kofångaren bak.
Typiskt och väldigt tråkig utgift. Jaja…

Nu blir det soffhäng och pizza med sonen och även idag sover Chip under bordet, trött och nöjd.