Etiketter

,

Idag har jag varit och hjälpt en kille med sin rottis. Det var andra gången vi träffades och vilken skillnad. Så roligt att se att han hade lyssnat och tränat. Verkligen en förändring, inte bara på hunden men föraren. Jag planterade in ett för honom helt nytt tänk och jag trodde att han skulle ha svårare för att omvandla det till verklighet än vad han hade.

Det finns en hel del kvar att göra men det var verkligen roligt att se.
Vi testade även av lite med hans lite yngre tik, också rottis. En mycket trevlig hund med stora förutsättningar.
Bästa bonusen på alltihop var att han själv kände skillnad. Det syntes på honom. Mindre ”dressyr” och mer lekfullhet är vad han behöver tänka och han är på väg.

Efter detta åkte jag till klubben och skulle träna Chip lite.
Genomfrusen fick jag först försöka tina upp med lite varm choklad och en kaka *s*.
Trots att jag till slut återfick normal kroppsvärme så infann sig inte en riktig träningslust idag.
Men eftersom vi ändå var där så ville jag utnyttja stunden.

Jag har länge tänkt att jag skulle ha nytta av att lära honom att ”runda”.
Jag skulle kunna använda det i läggande och ställande i fart, ingångar, konskick mm.
Har gjort halvhjärtade försök tidigare och inte fått till det riktigt. Men så är det ju när man inte lägger manken till.
När jag sen anstränger mig lite så ser jag att min lille prins är en naturbegåvning. Han fattar snabbt och lätt som en plätt. Vi fick till några riktigt bra ”rundor” och han tyckte dessutom att det var riktigt kul.
Detta och lite snabba läggande i fart, under mina ”gamla” träningsformer, var vad vi fick till idag.

Kort egen träning men vi var nöjda båda två så då får man lägga ännu en lyckad träning till handlingarna 🙂