Etiketter

, , , , , ,

Hur såg då dagens träning ut efter fyra dagars vila?

Chip var super sugen kan man säga. Han brukar skälla i bilen när han vet att vi är på väg till klubben. Ca 1 km innan brukar han börja men idag fick jag ljuv ”sång” i bilen i 2 km *s*.

Körde tre raka snabba inkallningar som uppvärmning. Gäller att passa på medans man har gratistempo.
Testade lite fritt följ med belöningen i munnen. Han har inte riktigt kopplat det men det kommer. Fick till några riktigt bra rakor.

I fjärren har vi börjat få en rejäl vridning. Han har gjort det lite då och då förut men jag har inte uppmärksammat det ordentligt, dumma mig. Han vrider sig till sitt höger och om jag funderar på varför och hur det har kunnat bli så så har jag nog ganska ofta belönat på hans högra sida.
Nu kommer belöningen alltid till vänster och jag har flyttat närmre honom för att kunna hjälpa honom på bästa sätt. Inser också att det är superviktigt att han ligger absolut rakt i startpositionen. Vi har hittat felen så vi ska nog komma till rätta med detta.

Fick chans att brainstorma lite med Eva ang min urdåliga inkallning.
Vi testade lite olika varianter för att få till bättre ställande. Bollen bakom provade vi men då svackar tempot. Tänkte att jag skulle köpa ytterligare en av hans favoritboll så en kan ligga bakom och en kan vara hos mig. Får börja med att köra raka inkallningar med bollen bakom. Vi får se hur det artar sig.
Sen testade vi att plocka ur det ur momentet genom att Eva kallade honom till sig och bjöd på godis. Eftersom han är så knuten till mig så vände han snabbt tillbaka till mig efter bjudningen och då kunde jag ställa honom. Funkade i alla fall ett par gånger innan han räknade ut vad vi höll på med.
Sen testade jag även att få honom att ”pendla”. Kastade godis framför mig, lät honom ta den medans jag vände på klacken och gick ifrån honom. När han sen kom bakom mig så skulle jag vända mig om och överraska honom med ett stå kommando. Problemet här var bara att han är ju vallhund och kom inte rakt till mig bakifrån utan han gjorde en lob och kom upp snett framifrån. Jaja, värt att prova i alla fall. Tack för tipset Linda! *s*

Mycket mer träning än så blev det inte idag men jag fick en hel del att fundera på.
En del kvitto att ta tag i på nästa träning.