Etiketter

, , , , , , ,

Hur gick då dagens träningspass?

Vi startade med en superhet hund så varför inte ta tag i fria följet då direkt. Jag vill ju ha fram mer attityd och det är betydligt enklare om man har lite gratis. Skötte sig lysande där faktiskt vilket börjar få mig på nya uppvärmningstankar. Bådet med detta som facit och även hur hanskötte sig i Åstorp sist vi tävlade.  Ja, vi får prova oss fram.

Zätat tränade vi detaljer i. Ställa sig paralellt, lägga sig med rumpan i lod och vara snabb i upphämtningen. Kan varken säga det ena eller det andra där. Jag gav honom inget utrymme för att inte lyckas utan lade till de hjälper som jag ansåg nödvändiga. Vi fortsätter där.

Fjärren blev både en helhets och detaljträning. Vi jobbar på mer distinkta skifte, vilket känns som att vi förbättrar i snigelfart. Men vi ger inte upp, på nära håll funkar det så vi jobbar oss sakta utåt. Helheten funkar bra som den är idag. Han är säker i sina skifte om än något odistinkt *s*.

Så var det då det här med vittringen. Jag provade ju sist med att bollbelöna på tillbakavägen och som jag sa så skulle jag få svaret idag och det fick jag. Ingen mer bollbelöning! Jag hade det på känn men ville ändå testa, nu har jag gjort det och vet att det gör vi inte om.
Resultatet blev att han sprang ut och tog en pinne i högen och kopplade inte på sin nästa alls. Två misslyckande innan det blev rätt.
Nu går jag tillbaka till plan A, alltså gör som vi brukar fast lite oftare.
Han gjorde tre fin fina vittringar efter sina mindre bra *s*

Ett par gripande av apporten hann vi också med innan det var dags att köra hem och äta frukost.
Så länge han inte är alltför het så funkar apporteringen utmärkt. Men bara för det så ska jag börja med den nästa pass, bara för att kolla. Bra idé!