Etiketter

, , , , , , , , ,

Träningen på klubben avklarad.

Det var nog så att Chip hade ett stort behov av att träna idag. Gårdagen var en tydlig beskrivning på hur en uttråkad hund beter sig.

Träffade Gunnar på klubben och pratade en stund med honom. Trevligt, det var länge sedan vi fick en stund för oss själva och bara prata hund.
Blev lite träning med hans lille valp, som i och för sig börjar bli en stor valp, och bra störningsträning för Chippen med valpen som busar vid sidan. Den störningen klarade han bra.
Vi hade inte den mest strukturerade träningen idag, pga av en överladdad BC, men vi körde lite ff och ett par ställande under gång. Gjorde en dirigerings apportering och ett par vittringar. Lite fjärr och inkallning körde vi också genom.

Fria följet började bra. Trippade på som jag ville och lät sig inte störas av valpen. Vi avslutade träningen med lite mer ff och då var han trött, tappade fokus men höll position. Där fick vi ett kvitto på vad vi mer behöver träna på fast samtidigt vet jag att han hade klarat det i en tävlingsituation. Vi får träna mer men han är på väg.
Ställande under gång gick ganska bra. Han ställer sig gärna snett utåt. Han tar ett steg utåt med vänster fram men idag var det ett lite mindre steg. Vill att han ska stanna mer distinkt.
Dirigerings apporteringen var jag nöjd med idag. Har jobbat mycket på att alla tre streckorna ska vara i jämnt tempo, det finns mer att jobba på där men det är så mycket bättre. Bra gripande och bra ingång, som kan bli lite snabbare.
Vittringen var inte helt hundra idag. Han tog rätt pinne, båda gångerna, men han gick över den en gång innan han grep den. Jobba mer på säkerheten där.
Fjärren är fortfarande ett moment som han tänker mycket själv i. Vi jobbar på stadga i framförallt ställandet. Funderar på om jag ska byta kommando ifrån stå till sitt. Idag säger jag ”sitt” men tror jag ska byta till ”backa”. Får fundera och testa mig fram.
Inkallningen är vår akilleshäl. MEN tempot i alla tre streckorna har även här blivit bättre, alltid något. Ställandet funkar ganska tillfredställande men jag måste absolut jobba på läggandet. Vet bara inte riktigt hur ännu. Klurar på den.

En hyfsat bra träning med tanke på hur överladdad han var, i morgon kör vi för fullt.
Jag älskar att det börjar bli höst, det är toppen för hundträningen *s*