Etiketter

, , ,

Då var det färdigtränat.
Vi var i Höganäs idag, Malin och jag. Det var nyttigt för min lille skrutt.
Han var mycket mer störningskänslig på nytt ställe. Förut var jag duktig på att åka runt och träna på nya ställe men i tryggheten om att det funkar så har jag blivit dålig på det. Uppstramning önskas!!

Vi började med att köra ett fritt följ. Med störningen runt omkring så tappade han i fokus och motivation. Det blev endast ett mediokert ff så vi fick backa bandet och gå tillbaka till ”vårt eget lilla vis”. Även det var svårt idag men vi löste problemet.

Med tanke på hans sinnesstämning så var det läge att köra kontaktövningar och störningsträning.
Jag körde fokusträning och Malin agerade störning. Nu blev det massor med störning och det klarade han bra i morgon ska jag satsa på plötslig störning och se hur han reagerar då.

Körde lite ställande under gång också, med fokus på paralellitet. Han hamnar lätt snett utåt och får då fel riktning vid upphämtet. Jag har tränat mycket på detta tidigare men släppt lite på det, så repetera, repetera.

Avslutningsvis tränade vi platsliggning. Vi stramade till kriterierna och införde nolltolerans vad gäller Chips ”guppande” med hakan. Han gör inte det mycket men jag vill ha honom stadigare. Provade också med aktiv belöning för att få honom att jobba mer i sin plats. Funkade bra tycker jag och jag känner att jag vågar det eftersom hans stadga känns bra. Blir nog bra med variation i belöningarna här.

Imorgon kör vi en ”nästan” repris. Det blir Höganäs, men vid hamnen, och det blir träning med dagens kvitto som grund.