Etiketter

, , , , , , , , ,

Lång hunddag idag.

Började kl 9 med träning med Lotta P.
Körde fritt följ, zäta, inkallning och fjärr.
Jag ökade på det fria följet med sakta marsch och språng marsch, dock inga vändningar. Det gick riktigt bra faktiskt. Känner att jag får kvitto varje gång på att jag är på rätt spår.
I zätat fokuserade jag på sättandet. Det får jag traggla vidare på. Det är ju inget problem men jag känner att det kräver mer träning för att bli snabbare och säkrare.
Inkallningen handlar fortfarande om tempo. Idag minskade jag på belöningen och det funkade ändå. Raka inkallningar med korta avstånd. Kriterierna är snabb start och jämnt tempo. Snart har jag det *s*
I fjärren tränar jag stadga i förflyttningarna, mindre ”tänka själv”. Dock vill vi inte ge avkall på dom andra kriterierna men det funkar bra, tycker jag.

Sen var det dags för kurs för Martina Eberhard. Det handlade om belöningar, motivation och uthållighet.
Får väl erkänna att det inte var så mycket nytt under solen men det var en trevlig dag. Det blev ytterligare lite mer träning och lite funderingar kring träning vilket ju alltid är bra.
Lotta P och jag körde apportering och jag körde lite inkallning också.
På apporteringen idag hade Chip riktigt bra gripande. Nästa fokus på det var tempot. Efter ett par gånger så fick jag till jämna tempo i alla tre sträckorna. Det börjar jämna ut sig. Framför allt så har tempot in till mig blivit bättre.
I inkallningen börjar det som sagt också ta sig. Men på eftermiddagen så gjorde jag en inkallning på 50 m där jag lade in ett ställande. Det lyckades trots farten var bra. En rak inkallning direkt efter där han höll tempot hela vägen.
Hann med lite fjärr även på eftermiddags passet. Till slut fick vi till det så att han slutade ”jobba själv” och lyssnade på vad jag sa. Mer stadgeträning där men fina förflyttningar.

Så igår en ”si så där” träning och idag mycket nöjd. Som det kan bli *s*

image

image