Dagen började inte bra =(
Vi hade ett nytt läxkrig, Elias och jag.
Denna eviga diskussion om detta för mig självklara ämne…..
Jag har hela tiden sagt att jag inte har några regler för honom om hur mycket han får sitta vid datorn/tvn, för han har alltid skött det och annat som jag önskar. Men idag sattes det in regler!
Usch, säger jag om det, egentligen. Jag vill att han ska kunna sköta det själv. Men jag inser att det inte funkar så, inte just nu i alla fall.
Vi satte in regler för läxläsning för ett par veckor sedan men det var dags att reglera dom reglerna nu. Jag insåg att det inte var tillräckligt. Han har fått lite restriktioner om hur det ska skötas så nu får vi se om det blir bättre.
Och ena sidan är jag beredd att göra vad som helst för att han ska sköta skolan. Dra in på allt som han tycker är roligt och verkligen sätta hårt mot hårt.
Och andra sidan är jag färdig att ge upp och bara skita i allt ihop och låta honom komma på det själv. Även om risken är stor att han aldrig gör det…..
Nej, ett mellanting är väl kanske det bästa. Man känner sig ganska maktlös faktiskt. Kunde aldrig drömma om att jag skulle få dessa problemen med Elias. Låter kanske naivt men det är faktiskt sant. Han är en skötsam duktig kille i allt annat och han har inte svårt för det i skolan. Han är bara bekväm, för mycket lek i honom och ger hellre upp än kämpar.
Usch, usch, usch vilken tråkig start på dagen =(