Jaha, efter en snabb sammanfattning av veckans träning så kan jag konstatera att jag är nöjd.
Blev en intressant träning med Matilda i Oskarstöm i torsdags. Chippen gjorde väl inte allt perfekt men positiv och glad hund. Jag kände att jag hade alla momenten med mig. Detaljerna finns det ju alltid men är nöjd =)
Zeke hade en sprallig dag men det blev många skatt. Glad hund =)
Tack Matilda för givande samtal/träning. Det gör vi gärna om.

Har börjat att köra en variant på Chips ställande. Jag har ju som bekant, i alla fall för er som följer bloggen, bytt mitt kommando från stanna till stå. Försöker nu få in en ”låsning” av frambenen. Fick i veckan ett tips av Lotta att träna på lite halare underlag, för att ”tvinga” dom till att låsa. Detta tips gjorde att jag funderade vidare på olika alternativ med samma effekt….. Jag kom på att i nerförsbacke får man till samma resultat.
Jag skickade upp honom i en ganska brant backe, gick ner själv och kallade på honom. Började med att ge stå kommandot väligt nära mig och har sakta förlängt avståndet mellan mig och hans STÅ.
Verkar faktiskt som att jag får till en ”låsning” och han tycker det är skitkul att springa fort nerför backen, stannar gärna =)
Vi kör vidare på detta och återkommer med uppföljning.

Tanken var att vi skulle träna igenom hela programmet idag, för att det är tävling i morgon, men vädret känns inte lockande. Blir nog lite träning på rundorna istället, vi får se.