Blir lite orolig för både min känsla och min hund.
Egentligen så hänger det väl ganska mycket ihop såklart.
Har inte haft möjlighet att träna sedan i måndags och såg fram emot det massor. Kände att jag hade mängder av lust och tänkte att Chippen nog också var laddad. Han brukar börja skälla i bilen 1 km innan klubben och ha full koll på vad som är på gång. Idag så började han nästan 2 km innan. JA, tänkte jag, laddad och supermottaglig för min information.
Väl framme betedde han sig som han brukar, massor med gnista och lusten sprutar. Matte är glad =)
Början av träningen är toppen. Vi börjar med sändande till konen, funkar bra, glad hund. Gör sedan några skick till rutan som också går bra.
Fortsätter med lite fritt följ som går sådär, tappar fokus. Bitvis går han grymt bra men är plötsligt väldigt störningskänslig. Då var vi ändå själv på plan men ”oj, där var en skylt” och ”grannen på andra sidan fältet var visst ute på sin gård”. Mycket konstigt och ovanligt känner jag.
Jag byter moment för att bryta och få tillbaka fokus. Kör lite kon och ruta igen. Absolut inget tempo !
Kör lite varianter på det och blir ganska nöjd till slut…..
Släpper det och testar lite fjärr, där han briljerar =) Bra, tänker jag, nu släpper det, fokus är tillbaka.
Tar tillbaka lite fritt följ men det blir bara halvdant. Matte inte glad =(
Kör inkallning. En rak som går sådär, sen en till med lite belöningsretning som går bättre. Lägger in ett STÅ i slutet som blir toppenbra. Har ju börjat säga STÅ istället för STANNA för att testa om det kan bli mer distingt. Känns lovande.
Slutade med ett hopp-apport som han alltid är duktig på och som han tycker är superkul. Det gick lika bra som alltid. Puhaa…..
Sammanfattningsvis så trodde jag att han skulle vara superladdad idag och älska allt jag sa. Men så var det inte, bitvis var det hur trist som helst =(
Jag blir orolig att han har tappat gnistan. Vad gör jag för fel??? Har jag gjort fel från början eller blir det fel nu när jag vill för mycket ? Har vi nått vår topp ?
Eller, var det bara en sån här dag idag ?
Frågorna är många och humöret är lågt, för tillfället =(