Känner plötsligt en väldig prestationsångest då jag har förstått att mina kolleger i lydnadsträsket är otroligt strukturerade.
Kanske jag också ska börja bli det eller är jag redan det lite utan att veta om det? Jag har det ju inte på papper i skrift precis men jag har ju en plan i mitt huvud. Men kanske det hade blivit ännu bättre om jag hade printat ner det….. Med den lilla erfarenhet jag har så känner jag ju ändå att det är en känsla, något som måste infinna sig när träningspasset börjar. Som alla känner till så blir det ju sällan som det var tänkt i alla fall. Men som sagt mina mål och vägen dit finns i mitt medvetande, jag jobbar absolut inte på måfå.

Om jag då skulle sätta mina tankar, kring framtida träningspass, på print.
Moment som jag ska fortsätta med på samma sätt som tidigare är sittande och plats i grupp, fritt följ, dirigerings apportering, hopp-apport, vittring, fjärr.
I övriga moment har jag lite nytänk.
Skåneleden-zätat, här kommer jag att träna sättandet mycket mer än jag har gjort tidigare och ett litet tag framöver kommer jag inte överhuvudtaget att köra läggandet. Kommer i princip inte att köra skåneleden alls eftersom den ändå ska bort snart. I zätat petar vi på detaljer som raka linjer och snabba reaktioner vid stopp och start.
Inkallning, här funderar jag på att ev ”lära om” ställandet och byta kommando. Använder stanna idag men ska kanske byta där till stå. Ska testa mig fram. Fortsatt fokus på tempo och bättre läggande.
Rutan, denna innefattar såväl konskick som placeringen i rutan. Konskicket tjatar jag på med som tidigare men funderar på att testa externbelöning där….. Skicket till rutan ska jag förenkla, mycket, och ta det därifrån. Målet är att han ska få självförtroendet tillbaka där och att han ska agera mindre självständigt.

Ja, då har jag en plan på print för första gången. Nu får vi se om det är lönsamt. Men det känns bra =)