Idag har vi varit i Tyringe och tränat för Mona Kjernholm. Som alltid en super kick och man åker därifrån med massor av träningslust =)
Det var första inomhusträningen för i år, i en boulehall. Blir lite som ett mellanting mellan ett ridhus och en inomhushall. Funkade hur som helst hur bra som helst. Chippen brydde sig inte alls om det, han var precis som han brukar. Pigg och glad och tycker träninglivet är toppen.
Vi började med rutan. Vad vi behöver träna på där är att han ska ha fart till konen. Samt att Mona tycker att jag är lite väl modig som lägger honom direkt i rutan, utan att ställa honom först. Jag får fundera på detta, hur jag ska göra. Detta har diskuterats tidigare av mina kära träningskompisar men då har jag stått på mig….. Får fundera helt enkelt.
Ang. konen så ska jag bara träna farten där nu ett tag, tills den är säker. Målet är sen att få honom att stanna en bit bakom konen så att jag har lite marginal att hinna säga stanna innan ”gränsen” och innan han själv vet att det är dags. Jag kommer att byta kommando på den också för att inte förknippa konen med fel beteende. Framåt kommer det nog att bli istället.
Sen fick jag en genomgång av det nya zätat. En noga genomgång och lite träning på det, med störning i form av en valp som smet in på plan =) Det gick bra ändå. Duktiga Chip =)
Sen tränade vi frittfölj sakta marsch. Ska vara noga med starterna. Han sackar efter ett par steg innan han är med på noterna. Det ska vi träna på och såklart försöka bi behålla fokus hela tiden, fast att det går ”långsamt” =)
Känns toppen att ha med sig allt det här tills nästa gång och alla pass vi har framför oss. Älskar verkligen detaljträningen i momenten. Det är så kul att fila och peta så att man kan bli bättre och bättre =)
Tack Mona för att du inspirerar mig =)